Ivo Nesrovnal: Hlavná stanica nedá spávať ani mne

Súčasný primátor hlavného mesta sa o hlasy voličov uchádza ako nezávislý kandidát. Jeho doterajšiu prácu ocenila a nepriamo mu tým vyjadrila podporu vládna strana Smer. V predvolebnom online rozhovore odpovedal na otázky čitateľov Pravdy.

26.10.2018 08:00 , aktualizované: 11:45
Ivo Nesrovnal, Foto: ,
Bratislavský primátor Ivo Nesrovnal počas predvolebnej debaty s čitateľmi Pravdy.
debata (13)

Nesrovnal zdôraznil, že nie je kandidátom Smeru. „Kandidujem ako nezávislý, politicky aj finančne, tak ako pred štyrmi rokmi. Uchádzam sa o hlasy všetkých Bratislavčanov, ktorí cítia pozitívne zmeny v meste a chcú v nich pokračovať,“ povedal.

Svoju predvolebnú kampaň postavil na kontinuite. „Za najväčší úspech považujem, že sa nám podarilo rozhýbať Bratislavu vo všetkých kľúčových oblastiach a Bratislavčania začínajú byť na Bratislavu hrdí. Po 50 rokoch sme vrátili električku do Petržalky, opravili Starý most a Most SNP. Bratislava je v najlepšej finančnej kondícii, znížili sme mieru zadĺženia a umožnili mestu a mestským častiam investovať rekordné sumy do obnovy infraštruktúry,“ vyhlásil Nesrovnal.

Video

Primátor v debate s čitateľmi Pravdy čelil kritike najmä pre nesplnený sľub o nájdení riešenia pre Hlavnú stanicu. „Hlavná stanica nedá spávať ani mne. Je to majetok a zodpovednosť štátu,“ uviedol s tým, že hlavné mesto išlo príkladom a zrekonštruovalo Predstaničné námestie, inštalovalo pohyblivé schody a výťah a presunom stánkov a taxíkov zmenilo jeho vzhľad.

„Predseda vlády vyslovil verejný prísľub, že Hlavnú stanicu treba zrekonštruovať. Všetci na to netrpezlivo čakáme, nielen v súvislosti s MS v hokeji, ktoré ná čakajú,“ dodal Nesrovnal.

Za jednu zo svojich priorít označil projekt železničnej stanice Filiálka. Riešenie mobility v Bratislave vidí v podpore koľajovej dopravy. Okrem opravy koľajových tratí, sľubuje aj výstavbu nových radiál do Devínskej Novej Vsi, Vajnôr či Podunajských Biskupíc.

Ivo Nesrovnal odpovedal aj na otázky o PKO a nábreží, vzťahoch s developermi, snehovej kalamite a Bratislave pod vodou či o hádkach v zastupiteľstve.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Ivo Nesrovnal #komunálne voľby 2018