Posledný prieskum pred voľbami: Vallo v Bratislave vedie, Nesrovnal klesol

Podľa prieskumu agentúry AKO má s vyše 29% najväčšie šance stať sa primátorom Bratislavy Matúš Vallo, ktorého podporujú mimoparlamentné strany Spolu a Progresívne Slovensko.

26.10.2018 23:32
debata (36)

Za ním je nezávislý Václav Mika s približne 28%. Súčasný primátor Nesrovnal v prieskume klesol na tretie miesto s podporou 21%. Na štvrtom mieste ostáva nezávislý kandidát s podporou opozičných strán Ján Mrva s podporou približne 16%.

Najväčšie šance stať sa primátorom Košíc má Jaroslav Polaček s podporou piatich opozičných strán. Podľa prieskumu by ho volilo vyše 21% respondentov. V tesnom závese sa za ním drží Martin Petruško, ktorého podporuje Smer a SNS. Nezávislá Alena Bašistová by získala 15,8% a nezávislý kadidát Marián Lesňák menej ako 10%.

V Prešove sú dvaja hlavní favoriti. S preferenciami na úrovni 39,4% vedie Andrea Turčanová, s podporou strán KDH, OĽaNO a NOVA. Tesne za ňou je nezávislý kandidát Pavel Hagyari s necelými 37%. Kandidáta vládnej koalície Miroslava Benka by volilo 8,4% respondentov.

V Poprade vedie nezávislý kandidát a bývalý primátor Anton Danko. Podľa prieskumu má podporu 34,1% respondentov. Nasledujú nezávislý kandidát Alexej Beljajev a kandidát opozičných strán Ondrej Kavka, ktorí získali po 12,1%. O niečo menšiu podporu má nezávislý kandidát Peter Dujava a to 11,8% respondentov.

V Trnave dominuje nezávislý kandidát, súčasný primátor Peter Bročka. Podporilo ho 71,3% opýtaných. Nasleduje kandidát KDH, zelených a SDKÚ-DS Rastislav Mráz s podporou 10,7%, nezávislý Marián Galbavý so 6% a kandidát koalície Peter Tomeček s 5,2%.

Podľa prieskumu má v Nitre najvýraznejšiu podporu nezávislý kandidát Marek Hattas. Dôveru mu prejavilo 27,2% respondentov. Za nín je kandidát Smeru a SNS Jozef Dvonč s 24,7% podporou. Nezávislý Štefan Štefek dosiahol 13,7% a kandidát opozície, Ján Greššo mladší získal podporu 13,1%.

Všetky prieskumy s výnimkou Bratislavy sa uskutočnili na vzorke 500 respondentov. Pri kandidátoch na primátora hlavného mesta bola podľa agentúry AKO vzorka dvojnásobne väčšia.

36 debata chyba
Viac na túto tému: #komunálne voľby 2018