Novým primátorom Bratislavy je Matúš Vallo. Pozrite si video

Novým primátorom hlavného mesta SR Bratislavy bude Matúš Vallo, ktorý kandidoval s podporou mimoparlamentných strán Progresívne Slovensko a Spolu-občianska demokracia. Získal takmer 36 percent hlasov, od asi 60-tisíc voličov. Druhý v poradí, nezávislý Václav Mika, bývalý riaditeľ RTVS a Markízy dostal o vyše 12 percent menej.

11.11.2018 04:33 , aktualizované: 17:46
Vallo, voľby Foto: ,
Matúš Vallo
debata (9)

Na otázku, čo bude prvým krokom na poste primátora Bratislavy odpovedal Vallo, že určite spolupráca. „Stretnem sa so všetkými zvolenými poslancami a zvolenými starostami a nastavíme nový štandard spolupráce,“ povedal.

Video

Bratislava má byť podľa Valla mesto plné zelene so segregovanými cyklochodníkmi a menším počtom áut na cestách. Mesto a mestské časti majú spolu spolupracovať a chce, aby boli ľudia jeho väčšou súčasťou. Pioritou nového primátora je však doprava, ktorá je hlavne v Bratislave komplikovanou otázkou. Problémy hlavného mesta chce však Vallo so svojim tímom riešiť paralelne.

Video

Nového primátora prišlo podporiť aj množstvo známych osobností, ako napríklad Zuzana Fialová, Richard Stanke, Ján Gordulič ale aj Henrieta Mičkovicová spolu s Alexandrom Bártom. Na otázku, čo v Bratislave chýba, odpovedala Zuzana Fialová jednoznačne „primátor“. Richard Stanke sa vyjadril, že Valla podporuje a verí, že dosiahne zmenu k lepšiemu.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #matúš vallo #komunálne voľby 2018