KDH bude spolupracovať s Demokratickou stranou

Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) bude spolupracovať s Demokratickou stranou (DS).

14.10.2015 12:25
Pavol Zajac Foto: ,
Podpredseda KDH Pavol Zajac.
debata (25)

„Pôjde o programovú spoluprácu, sústredíme sa na hľadanie riešení pre občanov. Nikoho nezaujíma, kto bude na kandidátke, ľudia chcú riešenia. Prioritne sa zameriame na spoluprácu v oblastiach zdravotníctva, rozvoja podnikateľského prostredia, boja proti korupcii či čerpania eurofondov, kde máme podobné názory,“ povedal novinárom podpredseda KDH Pavol Zajac.

Predseda poslaneckého klubu kresťanských demokratov Pavol Abrhan vysvetlil, že základnou stratégiou je vytvorenie priestoru pre spoluprácu strán, ktoré sú programovo blízke, aby spolu tvorili atraktívny program pre voličov. „Ide o to, aby sme dokázali vytvoriť alternatívu ľavici a aby sme dokázali prerušiť vládu ľavice,“ konštatoval Abrhan.

Predseda DS Michal Bucek vyslovil potešenie nad dohodnutím spolupráce s KDH. „Ak nedôjde k úzkej spolupráci pravicových strán, ktoré sú na opačnej strany barikády ako vládny Smer-SD, na Slovensku sa nič nezmení,“ vyslovil sa Bucek. Politická scéna je podľa jeho slov dnes značne konfrontačná, politici nedokážu nachádzať riešenia. Zamerať sa chce v programe aj na oblasť školstva a vedy, ktoré čakajú na reformu.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #KDH #DS