Kollár ide do politiky, pasoval sa za ochrancu rodiny a odporcu migrácie

Známy podnikateľ Boris Kollár oficiálne potvrdil svoj vstup do politiky. Informoval o tom ešte v utorok 10. novembra na sociálnej sieti. Do parlamentných volieb, ktoré by mali byť v marci budúceho roka, ide ako líder nového politického subjektu, hnutia Sme rodina, ktorý vznikol premenovaním regionálnej strany Náš kraj z východného Slovenska.

11.11.2015 16:58
Boris Kollár Foto: ,
Majiteľ Fun rádia a niekoľkých lyžiarskych stredísk Boris Kollár počas tlačovej besedy, na ktorej oznámil založenie hnutia SME RODINA.
debata (35)

V utorok 10. novembra mala strana kongres, kde Kollára zvolili za predsedu strany. Názov odráža filozofiu, že rodina je základná bunka spoločnosti, informoval Kollár. V blízkom období sa podrobne vyjadrí k programu hnutia. Myslí si, že má šancu dostať sa do parlamentu, s akým výsledkom, to zatiaľ komentovať nechcel.

Kollár považuje migráciu za riadenú inváziu

Kollár do politiky vstupuje preto, aby ochránil svoju rodinu. “Ale nielen svoju rodinu, chcem chrániť aj vaše rodiny, rodiny všetkých Slovákov,“ konštatoval na tlačovej besede. Do politiky vstupuje z dvoch dôvodov – pre ohrozenie Slovenska zvonku a ohrozenie Slovenska zvnútra. Vonkajšia hrozba pre Slovensko je podľa Kollára migrácia. Považuje ju za riadený proces “invázie“ do Európy, ktorá môže viesť k nepokojom a až k občianskym vojnám. Podľa neho migračná kríza vyriešená nie je. Podporuje názory premiéra Roberta Fica v tejto téme, ale slová podľa Kollára nestačia. Kritizuje aj situáciu na Slovensku, skepsu ľudí a to označuje za ohrozenie Slovenska zvnútra. Prekáža mu, že ľudia neveria ničomu, sú presvedčení, že úspech sa dá dosiahnuť podvodmi a kradnutím. Kollár tvrdí, že jeho úspech na neférovom konaní založený nie je, že podniká slušne. Zdôraznil, že nemá voči nikomu záväzky.

Fun rádio vraj nezneužije na propagáciu

Kollárovi spolupracovníci v strane sú Peter Pčolinský, podnikateľ Rastislav Holúbek a Milan Krajniak. Krajniak sa s Borisom Kollárom podľa Krajniakových slov zoznámil toto leto a zhodli sa v názoroch na život a spoločnosť a keď ho Kollár oslovil s ponukou založiť stranu, prijal to. Pčolinský sa podľa vlastných slov pozná s Kollárom od roku 2012, z čias kauzy Gorila. Rozhodnutie ísť s ním do politiky odôvodnil tým, že Kollár je človek, ktorého nikto neovláda. Krajniak je zakladateľom webu Konzervatívny výber, ktorého autorom je aj Pčolinský.

Podnikateľ Boris Kollár vlastní 15 rokov Fun rádio a vylúčil, že by ho zneužil na politickú propagáciu, spravodajstvo však rádio vysielať bude. Prostriedky na kampaň bližšie komentovať nechcel, nepresiahnu zákonný limit. Podľa jeho slov ich nechce míňať hlúpo na bilbordy.

Kollár chcel vstúpiť do politiky už v roku 2010, a to na kandidátke v tom čase novej strany Únia – strana pre Slovensko, v ktorej sa združilo viacero neparlamentných strán.

35 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Kollár #Sme rodina