Bugár: Most, KDH a Sieť by mali povedať, že dokážu vytvoriť vládu

Predseda strany Most-Híd Béla Bugár chce, aby spolu s KDH a stranou Sieť dokázali avizovať, že tieto tri strany majú po voľbách vôľu vytvoriť vládu, ak to bud emožné. Trojica predsedov opozičných strán Most-Híd, KDH a Sieť o tom bude rokovať po 17. novembri. Ako povedal Béla Bugár, prvotným cieľom je, aby sa dohodli, či dokážu zaujať ešte pred voľbami spoločné stanoviská pri niektorých témach.

12.11.2015 12:08
debata (51)

„Hlavným cieľom je, aby sme v tomto krátkom období pred voľbami ukázali, že v určitých veciach vieme zaujať spoločné stanovisko. Aby sme avizovali, že máme vôľu po voľbách nielen spolupracovať, ale aj, ak sa podarí, zložiť vládu. Ak dokážeme vyslať občanom dostatočne silné signály a presvedčíme ich, že nejde len o mediálnu hru, tak ich k volebným urnám pritiahneme vo väčšom počte,“ vyhlásil Bugár.

V pondelok rokoval Bugár s predsedom Siete Radoslavom Procházkom a v utorok s lídrom KDH Jánom Figeľom. S Procházkom sa podľa neho zhodli, že komunikovať treba. „Súhlasili, aby sa stretli spoločne všetci traja. Procházka si vie predstaviť spoločnú komunikáciu pred voľbami aj po voľbách,“ povedal s tým, že ako keby po tej doterajšej neochote vznikla vôľa na spoločné rokovania, čo je dobré. „Sieť vníma, že sa preferencie stabilizovali a nevyzerá to tak, aby niektorá strana mohla súperiť so Smerom-SD. Bez tejto spolupráce nie je možné postaviť alternatívu. Už to chápu aj tí, ktorí boli veľmi zdržanliví k spolupráci s etablovanými politickými stranami,“ zdôraznil Bugár.

Slovensko musí podľa Bugára zmeniť smer a na to je potrebná uveriteľná alternatíva, ktorú volič vidí a vie ju identifikovať. „Alternatívu jednofarebnej vlády Smeru vidíme v kombinácii strán Most-Híd, KDH a Sieť, ktoré z hľadiska programu a hodnotových kritérií majú k sebe najbližšie. Práve tieto tri strany by mohli vytvoriť stabilnú vládu bez Smeru,“ povedal Bugár.

51 debata chyba
Viac na túto tému: #Most-Híd #Béla Bugár #voľby 2016