Za Smer majú kandidovať Tomáš a aj Kolesík

Šéf tlačového odboru na Úrade vlády SR a bývalý novinár Erik Tomáš smeruje do politiky. Má byť na kandidačnej listine Smeru do marcových parlamentných volieb. Tomáš v minulosti pracoval ako redaktor v TV Markíza. Za prvej vlády Roberta Fica bol hovorcom ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

22.11.2015 15:30
debata (29)

Na kandidátke Smeru bude aj kontroverzný Andrej Kolesík. Nepotvrdia sa tak medializované informácie, že kandidovať nebude. Pred štyrmi rokmi kandidoval zo 48. miesta, teraz to má byť podobná pozícia.

Kolesík na seba strhol pozornosť v roku 2012, keď pri voľbe členov Správnej rady Ústavu pamäti národa presadzoval svojich ľudí. Na ich podporu posielal svojim straníckym kolegom v pléne aj lístočky s menami, čo však zaprel a neskôr sa za to ospravedlnil. Z rozdávania lístočkov ho usvedčilo video.

Z piatej desiatky má kandidovať predseda Mladých sociálnych demokratov Juraj Gedra. Na kandidačnej listine nebude podpredseda strany Pavol Paška. Ten však presadzuje, aby sa na kandidátku dostal prešovský župan Peter Chudík a košický župan Zdenko Trebuľa. Zatiaľ však vedenie strany takýto návrh neprijalo.

Na kandidátke by sa nemala objaviť ani Iveta Lišková. Tá by mala odísť do diplomacie. Kandidovať nebude ani Mojmír Mamojka, toho Smer navrhuje ako kandidáta na ústavného sudcu. O poslanecké miesto sa nebude uchádzať tiež exministerka práce Viera Tomanová.

Tá kandiduje na funkciu komisára pre deti. O miesto v parlamente sa nebude uchádzať ani poslanec Ivan Varga či bývalá starostka Oravskej Lesnej Viera Mazúrová.

Predsedníctvo Smeru o kandidátke rozhodne začiatkom decembra. Parlamentné voľby budú v sobotu 5. marca 2016. Strany, ktoré sa chcú uchádzať o hlasy voličov, musia kandidačné listiny podať do 6. decembra.

© Autorské práva vyhradené

29 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #parlamentné voľby #kandidátky