Fico: Ak pravica hovorí o alternatíve, hovorí o zlepenci

Ak trojica pravicových strán KDH, Most-Híd a Sieť hovorí o alternatíve proti Smeru v podobe trojlístka, automaticky podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica hovorí o zlepenci. Podľa neho by sa tak dala nazvať každá alternatíva založená na troch stranách proti Smeru.

02.12.2015 11:45
debata (76)

„Tieto tri strany nikdy nevedia zložiť väčšinu. Ak chcú tri strany tvoriť alternatívu proti Smeru, musia zobrať štvrtú, piatu, šiestu stranu, aby mali väčšinu. Kto teda hovorí o alternatíve v podobe trojlístka, automaticky hovorí o zlepenci,“ vyhlásil Fico. Podľa neho ak teda niekto hovorí o trojbloku, tak je neúprimný k voličom, pretože musí dodať, že trojblok to nikdy nedá dohromady.

Strane Most-Híd sa nepodarilo v utorok splniť očakávania, aby trojica pravicových strán Most-Híd, KDH a Sieť povedala, že chcú vytvoriť možnosť budúcej vlády bez Smeru-SD, v ktorej by mali byť spolu. Ako povedal predseda strany Most-Híd Béla Bugár, táto alternatíva neprešla kvôli predsedovi Siete Radoslavovi Procházkovi, ktorý má svoju vlastnú predstavu. „My mu ju neberieme, len si myslíme, že to, čo bude po voľbách, musíme riešiť až po nich,“ povedal.

Podľa Bugára je cieľom Mosta-Híd, aby po voľbách vznikla vláda pravicových strán. „Nám ide o spoluprácu troch strán, ktorá by mohla byť základom budúcej stabilnej vlády a mohla by podnietiť voličov, aby išli k volebným urnám. Aby voliči začali veriť, že je tu alternatíva,“ vyhlásil.

76 debata chyba
Viac na túto tému: #voľby #pravica #Smer