Parlamentné voľby vyjdú takmer na 11 miliónov eur

Parlamentné voľby v marci 2016 majú štátny rozpočet vyjsť na 10 708 620 eur. Uvádza sa to v predkladacej správe Návrhu organizačno-technického zabezpečenia volieb do Národnej rady Slovenskej republiky v roku 2016, ktorý schválila vláda na svojom stredajšom zasadnutí.

02.12.2015 11:58
debata

V rozpočtovej kapitole ministerstva vnútra na zabezpečenie prípravy a vykonanie volieb naplánovaných na 5. marca sú vyčlenené finančné prostriedky vo výške 9 133 870 eur a v rozpočtovej kapitole Štatistického úradu SR vo výške 1 574 750 eur.

Finančné prostriedky určené na zabezpečovanie volieb majú byť využité napríklad na náhrady miezd členom volebných komisií a odmeny pre členov a zapisovateľov volebných komisií alebo na úhradu a distribúciu tlače hlasovacích lístkov a hlasovacích preukazov s ochrannými prvkami. Taktiež budú využité na prípravu metodických a informačných materiálov, na vybavenie volebných miestností, na ochranu verejného poriadku v deň konania volieb, na výdavky spojené s prevádzkou volebných miestností, na zabezpečenie elektronického komunikačného spojenia volebných komisií alebo na zabezpečenie spracovania výsledkov volieb.

Zodpovednosť za organizáciu volieb nesú podľa dokumentu okrem ministerstva vnútra a Štatistického úradu SR aj ministerstvo spravodlivosti, ministerstvo zahraničia, ministerstvo dopravy, okresné úrady a starostovia obcí. Ministerstvo zahraničia má napríklad do 10. decembra doručiť zastupiteľským úradom SR v zahraničí informácie o voľbe poštou. Ministerstvo spravodlivosti by zase do 18. decembra malo vydať pokyn na organizáciu hlasovania v miestach, kde sa vykonáva väzba a trest odňatia slobody. Štatistický úrad je podľa materiálu povinný kompletne spracovať výsledky volieb do 7. marca.

debata chyba
Viac na túto tému: #NR SR #vláda SR #voľby 2016