Na čele kandidátky Skoku sú Miškov, Augustinič a Krajcer

Strana Skok zostavila kandidačnú listinu do parlamentných volieb tak, aby odrážala dve hlavné programové priority strany. Ako povedal dnes novinárom predseda Skoku Juraj Miškov, sú to tvorba pracovných miest a školstvo.

07.12.2015 11:58
Juraj Miškov Foto: ,
Juraj Miškov vedie kandidátku strany Skok.
debata (10)

Kandidátku vedie práve Miškov. Z druhého miesta kandiduje bratislavská komunálna politička Katarína Augustinič. Trojkou na kandidátke je poslanec NR SR Daniel Krajcer. Poslanec NR SR Jozef Kollár má na kandidátke poradové číslo 4. Najnižšie z poslancov NR SR je Martin Chren, ktorý kandiduje zo šiesteho miesta. Okrem štvorice súčasných zákonodarcov má skúsenosti s vrcholovou politikou aj Ľubica Navrátilová, ktorá bola poslankyňou NR SR za SDKÚ-DS a neskôr za Slobodné fórum. Tá bude kandidovať z 19. miesta. Slovensko chcú kandidáti Skoku prebrázdiť na netradičnom žltom školskom autobuse, ktorý má poľské evidenčné číslo.

Tvorba pracovných miest a vzdelávanie sú podľa Miškova najdôležitejšie oblasti pre budúcnosť Slovenska. „Mnohí naši kandidáti vytvárajú pracovné miesta pre ostatných. Rozumejú, čo ekonomika potrebuje a majú jasný plán, ako zvýšiť platy a znižovať nezamestnanosť,“ uviedol. Takmer desatinu miest podľa neho na kandidátke obsadili odborníci na školstvo a vzdelávanie.

Cieľom Skoku bolo podľa Jozefa Kollára pritiahnuť do politiky nových ľudí. „Odborníkov a občiansky aktívnych ľudí. Preto je na našej kandidátke niekoľko súčasných i bývalých komunálnych politikov,“ povedal. Podľa Krajcera sú na kandidátke rovnocenne zastúpené všetky regióny.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #SKOK #kandidátka #kandidačná listina