Pravda.sk doplnila dátový projekt o výsledky parlamentných volieb

Mesiac pre parlamentnými voľbami 2016 doplnila Pravda.sk svoj unikátny volebný projekt o všetky výsledky parlamentných volieb na Slovensku od roku 1990.

03.02.2016 14:07
debata (3)
odkaz
volby-pravda.sk-568x70

V prehľadnej grafickej podobe prináša po výsledkoch komunálnych volieb aj kompletné dáta z volieb parlamentných. Na stránke volby.pravda.sk sa dajú nájsť nielen výsledky na celom Slovensku, účasť voličov, zoznam zvolených poslancov, ale v prehľadných grafoch aj to, ako sa za posledných 26 rokov darilo všetkým stranám a ako sa v jednotlivých voľbách rozdeľovali hlasy vo všetkých mestách a obciach na Slovensku. Nájdete tam aj porovnanie účasti voličov či porovnanie výsledkov strany v komunálnych i parlamentných voľbách – opäť v každej jednej slovenskej obci.

Tento projekt je prvý veľký počin webu Pravda.sk v oblasti dátovej žurnalistiky a postupne v ňom pribudnú aj dáta z prezidentských volieb, eurovolieb a regionálnych (župných volieb). Projekt Voľby.Pravda.sk je a najmä bude na slovenskom webovom trhu unikátom, lebo údaje v takejto ucelenej podobe na jednom mieste nezobrazuje ani Štatistický úrad SR.

Projekt vznikol v spolupráci s Ondrejom Proksom, víťazom 10. ročníka súťaže Novinárska cena 2013 v kategórii mladé talenty dátovej žurnalistiky.

Projekt sa nachádza na webovej adrese Volby.Pravda.sk.

V špeciálnej volebnej rubrike Parlamentné voľby 2016 prináša Pravda.sk všetky volebné informácie, v grafe v úvode stránky aj najaktuálnejší prieskum volebných preferencií s odklikom na profily jednotlivých strán a, samozrejme, kompletné kandidátky všetkých 23 strán, ktoré sa budú 5. marca uchádzať o hlasy voličov.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #parlamentné voľby #výsledky volieb #voľby 2016