Béla Bugár: Prvoradým cieľom strany Most-Híd je pravicová vláda

Vzhľadom na posledné predvolebné prieskumy nie je vznik pravicovej koalície nereálny. Tvrdil v online rozhovore Pravda.sk predseda strany Most-Híd Béla Bugár.

18.02.2016 01:00 , aktualizované: 12:12
bela bugar, most hid Foto: ,
Predseda strany Most-Híd Béla Bugár počas online rozhovoru s čitateľmi Pravda.sk.
debata (115)

O možných povolebných koalíciách šéf strany Most-Híd však odmieta špekulovať. „Myslím si, že aj vzhľadom na súčasné zmeny v preferenciách, je možné vytvoriť vládu z pravicových strán,“ povedal Bugár s tým, že si počká na výsledok volieb. Strana má však záujem realizovať svoj program a to nejde inak, ako byť vo vláde.

Most-Híd označil Bugár za stranu, ktorej sú vlastné hodnoty ako spolupráca, zodpovednosť. „Už jeden a pol roka máme hotový program, v ktorom nájdete 400 konkrétnych riešení najzávažnejších problémov Slovenska,“ povedal s tým, že jeho strana je stabilným a dôveryhodným členom, ktorý nikdy nepoložil vládu.

odkaz
volby-pravda.sk-568x70

„To, že niektorá strana kolabuje, neznamená, že by sme mali zabudnúť na odborníkov z tej-ktorej strany,“ reagoval Bugár na margo podpredsedníčky Lucie Žitňanskej. „Je obohatením nie len strany, ale aj pomocníčkou v boji proti korupcii,“ dodal. „Nemyslím si, že všetci tzv. starí politici sú zaťažení minulosťou. Morálka nemá kategóriu starší alebo mladší. Morálka je len jedna,“ uviedol Bugár.

Zároveň odmieta riešiť problémy iných strán a ich kauzy. „Na Matoviča posledné štyri roky nemením svoj názor, ale pre mňa je problém, ak vznikajú dva týždne pred voľbami zástupné témy a neriešime konkrétne programy, ale len osočovania. Či z jednej, alebo druhej strany,“ dodal.

Béla Bugár hodinu odpovedal na Vaše otázky, okrem iného aj na to, čo si myslí o zákone o dvojitom občianstve, postavení LGBT komunity či svojej motivácii.

Béla Bugár je v politike od roku 1990. Stál pri zrode Maďarského kresťanskodemo­kratického hnutia a o rok neskôr sa stal predsedom strany. V rokoch 1998 až 2007 stál na čele Strany maďarskej koalície. Od roku 2009 je predsedom strany Most-Híd. Ako jeden z mála politických lídrov nikdy nebol členom vlády. Vo vládnej koalícii pod vedením Ivety Radičovej Bugár ako predseda strany akékoľvek ministerské kreslo odmietol.

Strana Most-Híd v parlamente od svojho vzniku nechýbala a posledný prieskum agentúry MVK z 18. februára jej nameral preferencie vo výške 7%.

Predchádzajúce online rozhovory:

Anton Hrnko: Po odchode Slotu nezostal v SNS kameň na kameni

© Autorské práva vyhradené

115 debata chyba
Viac na túto tému: #Most-Híd #online rozhovor #parlamentné voľby #voľby 2016