Čo budú lídri strán robiť vo volebný deň?

Niekto so zákuskom, iný s obhrýzaním nechtov. Posledné hodiny pred volebnou nocou plánujú lídri politických strán prežiť rôzne. Tí, ktorých Pravda oslovila, chcú sobotu venovať najmä blízkym, ale večer už strávia so svojimi straníckymi kolegami.

02.03.2016 12:00
Komunálne voľby 2014, hárky sčítavanie, volebné... Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (3)

Stres a napätie plánuje premiér a predseda strany Smer Robert Fico vo volebný deň zažehnať športom. Voliť pôjde, no ešte nevie kedy. „Ale určite ma čaká veľa športu a zvyknem niekedy navštíviť aj rodinu,“ uviedol Fico. Predpokladá, že sa mu spolu so synom podarí vymyslieť aj nejaké ďalšie aktivity. „Potom o piatej večer si pôjdem obhrýzať nechty na centrálu Smeru,“ dodal šéf sociálnych demokratov.

V kruhu svojich najbližších bude aj šéf strany Most-Híd Béla Bugár. „Volebný deň trávim spolu s rodinou. Ideme spoločne voliť, potom si doma dáme kávu a zákusok. Ak bude pekné počasie, tak určite časť dňa strávim aj v záhrade,“ uviedol Bugár. Večer vymení rodinu za straníckych kolegov, s ktorými bude očakávať volebné výsledky.

Líder strany Sieť Radoslav Procházka uvažuje, že v sobotu pôjde do Jasnej na Svetový pohár v alpskom lyžovaní. Súťažiť tam bude aj slovenská lyžiarka Petra Vlhová, ktorej je veľkým fanúšikom. „Cez kampaň som nebol s mojimi deťmi tak často, ako som chcel, chcem byť teda s rodinou,“ prezradil Procházka. Po odvolení ho čaká stretnutie s ostatnými členmi strany.

Predseda SNS Andrej Danko by sa rád venoval svojim synom, ktorých posledné týždne zanedbával. „Popoludnie strávim so synmi, pretože vidia otca, ktorý je predsedom mimoparlamentnej politickej strany a zároveň aj advokátom, veľmi málo,“ povedal Danko. Večer už bude so svojimi spolustraníkmi čakať na verdikt občanov.

odkaz
volby-pravda.sk-568x70

„Voliť pôjdem v sobotu dopoludnia, aby som mal deň pre rodinu. Možno si niekam vyjdeme s manželkou a deťmi do prírody,“ prezradil šéf KDH Ján Figeľ. „Tak to chcem aspoň trochu blízkym kompenzovať,“ doplnil.

Šéf strany OĽaNO Igor Matovič by vo volebný deň doobeda rád dospal posledné týždne. „Samozrejme, hneď potom pôjdem voliť,“ povedal Matovič.

A ako si predstavujú volebný deň politických lídrov voliči? „Budú pomerne nervózni. S ohľadom na nepokojné udalosti pred voľbami si podľa mňa žiadna strana nemôže byť istá svojím volebným výsledkom,“ myslí si Braňo z Levoče. „Napäto budú sledovať priebežné výsledky pri sčítavaní vo svojej centrále alebo sa pôjdu ukazovať do mesta či pred volebné miestnosti,“ uvažuje Braňo. Petra z Bratislavy si myslí, že keď budú výsledky ako-tak jasné, určite si budú v hlave rozdeľovať miesta na ministerstvách.

„Asi si lognú zo dva-tri na nervy,“ odhaduje zas Marek zo Sabinova. Pokojnejšie vidí volebný deň politikov Lucia z Fiľakova. „Po mnohotýždňovej kampani sú určite veľmi unavení, takže v deň volieb dospávajú. Potom idú voliť a večer sa zídu s kolegami zo strany a napäto čakajú, ako dopadne hlasovanie,“ tvrdí Lucia.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #voľby 2016 #volebný deň