Bez Fica, bez kvót a v Schengene, hovorí o Slovensku Frešo

Bez Fica, bez kvót a v Schengene, tak si predstavuje budúcnosť Slovenska predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo. "Tieto voľby asi prvýkrát nebudú o voľbe menšieho zla. Sú to zásadné voľby, ktoré hovoria o tom, v akej pozícii bude Slovensko v Európe," povedal na stredajšej tlačovej konferencii v Bratislave Frešo.

02.03.2016 12:42
SDKÚ, Pavol Frešo Foto: ,
Šéf SDKÚ Pavol Frešo.
debata (51)

Jeho strana jasne hovorí, že za žiadnu cenu nedopustí rozpad schengenského priestoru a ani to, aby sa v rámci neho kdekoľvek na hranici stavali ostnaté drôty.

Podľa neho by boli colníci a ukazovanie pasov na hraniciach pre Slovensko totálnou samovraždou. „Pre SDKÚ je členstvo v Európskej únii a v Schengene témou číslo jeden. Keď sme zniesli päťsto utečencov v Gabčíkove, tak znesieme aj tisíc, aj dvestisíc. Máme dosť silnú políciu aj armádu na to, aby sme u nás pár utečencov na chvíľu ubytovali,“ spomenul pred novinármi.

odkaz
volby-pravda.sk-568x70

Ako ďalej pripomenul, pre SDKÚ je prioritou, aby sa Slovensko postupne približovalo k bohatým krajinám ako Nemecko, Rakúsko a Benelux. Podľa Freša je jeho strana jediná, ktorá sa otvorene vyjadrila k extrémizmu a ako tvrdí, strana Mariana Kotlebu pre neho nie je žiadny budúci partner.

„Tieto voľby sú skutočne o tom, či budeme patriť so sféry Ruska a Putina alebo budeme patriť medzi tých, kde vládne napríklad Angela Merkelová,“ zhrnul. „Uvedomujem si, koľko chýb urobila Európska únia, ale nechcem, aby Slovensko patrilo do sféry Ruska,“ ukončil Frešo.

51 debata chyba
Viac na túto tému: #SDKÚ #parlamentné voľby #Pavol Frešo