Matovič v diskusii útočil na Fica, SNS možno stiahne viacerých kandidátov

Lídri piatich politických strán sa stretli v poslednej diskusii pred voľbami.

02.03.2016 22:21
Matovič, Bugár, danko, Procházka, Fico Foto: ,
Predseda hnutia OĽaNO-NOVA Igor Matovič, predseda strany Most-Híd Béla Bugár, predseda strany SNS Andrej Danko, predseda strany Sieť Radoslav Procházka a predseda strany Smer Robert Fico pred začiatkom predvolebnej diskusie RTVS.
debata (1078)

Slovenská národná strana (SNS) možno stiahne viacerých kandidátov z kandidačnej listiny. V predvolebnej debate na Jednotke RTVS to povedal predseda strany Andrej Danko. Podľa neho môže ísť o viacerých kandidátov. Pripustil, že jedným z nich môže byť Vladimír Chovan. Ten bol ministrom pôdohospodárstva za HZDS. Dnes je podpredsedom SNS. Ten zo štátnych peňazí ako minister nechal preplatiť predvolebné letáky HZDS. SNS dnes stiahla z kandidátky Martina Patoprstého. Ten je spájaný s krajnou pravicou a neonacizmom.

Líder OĽaNO Igor Matovič kritizoval SNS za vynaložené peniaze na predvolebnú kampaň. Danko totiž tvrdil, že jeho strana dala na kampaň 453 000 eur. „My sme minuli dva milióny a SNS pri porovnateľnej kampani len 453 000,“ upozornil Matovič. Danko argumentoval tým, že mnoho vecí si v strane robia sami. Napríklad tvoria heslá.

Matovič Roberta Fica neoslovoval v diskusii menom. Nazýval ho „pán, čo sedí na kraji“. Fico na jeho vyjadrenia a útoky nereagoval. Matovič hovoril aj o vzniku stredopravej koalície. Moderátor sa ho však pýtal, ako chce vytvoriť vládu so stranami, ktoré listom občanom vyzval nepodporiť. Matovič rozposlal listy ľuďom, v ktorých nabáda nehlasovať za Most-Híd a Sieť. Predseda Most – Híd Béla Bugár v tejto súvislosti povedal, že niektorí politici potrebujú kompas. Bugár tiež zdôraznil, že Most-Híd nie je založený na etnickom princípe. „Most prežije aj bez Bugára. Predseda musí hľadať svojho nástupcu. Strana nie je stranou jedného človeka,“ konštatoval.

odkaz
volby-pravda.sk-568x70

Predseda Siete Radoslav Procházka povedal, že jeho strana je jednotná, pevná a súdržná. Tvorí ju silný tím. Reagoval tým na odchody troch svojich blízkych spolupracovníkov Martina Dubéciho, Jána Orlovského a Radovana Cholevu.

Premiér Robert Fico označil za svoju prioritu kontinuitu. Zdôvodňoval svoj výrok spred niekoľkých rokov, že v roku 2014 už nebude v politike. „Bol som presvedčený, že politik má dobu trvácnosti. Myslel som, že nebude záujem o moje služby. Pokiaľ bude záujem, budem svoju skúsenosť odovzdávať,“ povedal.

1k+ debata chyba
Viac na túto tému: #voľby 2016