Ružinovčania zatiaľ volia bez problémov

Zatiaľ bez problémov pokračujú voľby na Základnej škole Borodáčova v bratislavskom Ružinove. Aj tam dobrovoľníci zbierajú podpisy pod petíciu proti hazardu. O tom, že by mali oslovovať iba vychádzajúcich voličov, vraj nevedia.

05.03.2016 15:04
ruzinov Foto: ,
Dobrovoľníci zbierajú podpisy pod petíciu proti hazardu okrem Bratislavy v ďalších piatich mestách na Slovensku.
debata (1)

Dobrovoľníci, ktorí zbierajú podpisy pod petíciu proti hazardu pred Základnou školou Borodáčova boli skúpi na slovo a odkázali nás na hovorcu združenia Zastavme hazard. Keď sme ich upozornili na to, že môžu oslovovať iba ľudí, ktorí vychádzajú z volebnej budovy, teda po hlasovaní, tvrdili, že už ich kontrolovali muži zákona a všetko vraj bolo v poriadku. Tvárili sa však, že o tom, že by mali oslovovať iba odchádzajúcich voličov, nevedia.

odkaz
volby-pravda.sk-568x70
Volí sa aj na Základnej škole Borodáčova v... Foto: Viera Hebertová, Pravda
ruzinov Volí sa aj na Základnej škole Borodáčova v bratislavskom Ružinove.
Voľby na Základnej škole Borodáčova v... Foto: Viera Hebertová, Pravda
ruzinov Voľby na Základnej škole Borodáčova v bratislavskom Ružinove sú zatiaľ bez problémov.

Najväčší nápor voličov bol aj na tejto základnej škole v ranných hodinách. Tlačenica môže nastať ešte večer, keď prídu svoj hlas odovzdať poslední voliči. Voľby tam zatiaľ nenarušili žiadne incidenty. Aj keď chvíľu to vyzeralo, že 30-ročný Vladimír z Exnárovej ulice neodvolí. Keď podal občiansky preukaz členovi volebnej komisie zistil, že v zozname voličov nie je. Pred vyše mesiacom totiž zmenil trvalé bydlisko. Napokon odvoliť mohol. „Musel som si iba počkať, kým sa všetci poradia a vytelefonujú a zistia, či môžem voliť,“ dodal s tým, že jeho meno nebolo ani v zozname v meste, kde býval predtým.

Voliči, ktorí nedokážu vyjsť po schodoch do... Foto: Viera Hebertová, Pravda
ruzinov Voliči, ktorí nedokážu vyjsť po schodoch do niektorej z volebných miestností, môžu svoj hlas odovzdať do mobilnej schránky, ktorú im prinesie člen volebnej komisie.

Zuzana prišla voliť s manželom aj talianskym chrtíkom. Otázka prečo volí, ju trochu zaskočila. Nevidí na tom nič výnimočné. „Rodičia za komunistov museli chodiť voliť a robili to s odporom, preto som rada, že máme možnosť voľby a výberu,“ dodala.

19-ročná Veronika volila po prvý raz. Tvrdí, že v politike sa síce nevyzná, ale nepáči sa jej napríklad, že štrajkovali učitelia či to, že jej brat si dlho nevedel nájsť prácu.

V Ružinove je 65 009 oprávnených voličov zapísaných v zozname. Mestská časť vydala aj 2 547 hlasovacích preukazov. Podľa hovorkyne Marianny Šebovej je priebeh volieb pokojný a zatiaľ v poriadku.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Ružinov #voľby 2016 #petícia proti hazardu