Čaputová dala Ficovi košom: Stretávam sa len s lídrami, ktorí dodržiavajú politickú kultúru

Prezidentka Zuzana Čaputová sa stretáva s takými politickými lídrami, ktorí dodržiavajú elementárnu politickú kultúru. V stretnutiach bude pokračovať. Uviedla to v reakcii na výzvu šéfa Smeru Roberta Fica, aby zvolala stretnutie predsedov parlamentných politických strán. Na ňom chcel riešiť postup potrebný na schválenie júnového termínu predčasných parlamentných volieb.

01.03.2023 18:08
Čaputová Foto: ,
Prezidentka SR Zuzana Čaputová.
debata (455)

„To, že Robert Fico niečo nevie, neznamená, že to neexistuje. Pravidelne sa stretávam s politickými lídrami aj z opozície aj koalície, ale stretávam sa s takými politickými lídrami, ktorí dodržiavajú elementárnu politickú kultúru," reagovala prezidentka.

VIDEO: Pellegrini vyzýva prezidentku, aby bola ráznejšia
Video

Fico adresoval prezidentke otvorený list, v ktorom okrem výzvy na stretnutie uviedol, že Slovensko sa nachádza v hlbokej kríze, ktorú môžu vyriešiť len predčasné voľby. Pripomenul, že skorší ako septembrový termín volieb pripustili všetci rozhodujúci politickí hráči. Je ochotný rokovať o podpore úradníckej vláde, ak by to viedlo ku skorším voľbám.

Prezidentka ešte vo februári vyzývala na skorší termín volieb. Odôvodnila to politickou situáciou charakterizovanou legislatívnou parlamentnou smršťou, ohrozujúcou ústavné princípy a verejné financie.

Marian Repa aktual Čítajte viac Na ťahu je prezidentka
455 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Zuzana Čaputová #predčasné voľby 2023