Heger v OĽaNO skončil. Dík za spoločnú cestu, odkázal Matovič

Dočasne poverený premiér Eduard Heger večer na sociálnej sieti oznámil, že k pondelku skončil v hnutí OĽaNO. O jeho odchode sa špekulovalo už dlhší čas.

06.03.2023 23:34 , aktualizované: 07.03.2023 10:55
Eduard Heger, predčasné voľby Foto: ,
Dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger.
debata (162)

Svoje pôsobenie v hnutí považuje premiér za „jednu z najdôležitejších životných etáp“.

Eduard Heger, OĽaNO Čítajte viac Nádej pravice? Veľký blok sa zatiaľ nekoná. Ak chce byť Heger alternatívou, musí vyjsť z tieňa OĽaNO

„Dostal som od hnutia dôveru a príležitosť byť súčasťou vlády a neskôr riadiť našu krajinu. S hnutím som si prešiel dlhú spoločnú cestu. Zažili sme náročné i pekné chvíle. Robili sme aj chyby, pretože nie sme dokonalí, pretože sme len ľudia. Lepšie Slovensko však bolo našou prioritou,“ napísal na sociálnej sieti.

Podľa slov premiéra sa jeho úloha a poslanie v hnutí naplnili. „Mám vlastnú víziu o politike. Viem, že ak ju chcem naplniť, musím sa vydať vlastnou cestou. Život jednoducho prináša situácie, kedy sa musíme rozhodnúť. Ja to robím dnes,“ dodal Heger. Status mu komentoval aj líder OĽaNO, bývalý premiér a bývalý minister financií Igor Matovič. „Edo, veľa šťastia a dík za spoločnú cestu,“ napísal.

Predseda poslaneckého klubu hnutia OĽaNO Michal Šipoš verí, že sa poverenému premiérovi Eduardovi Hegerovi podarí spojiť všetky menšie demokratické strany, a to hlavne Kresťanskodemo­kratické hnutie a stranu Aliancia. Ich hlasy by podľa Šipoša vo voľbách prepadli a pomohli by tak mafii a extrémistom. Šipoš to uviedol na svojej sociálnej sieti po tom, čo Heger v noci na sociálnej sieti oznámil svoj odchod z OĽaNO.

„Heger sa definitívne rozhodol pre vlastnú politickú cestu. Jeho rozhodnutie beriem na vedomie a zároveň mu ďakujem za všetko pozitívne, čo pre hnutie OĽaNO, ako aj pre celé Slovensko urobil," doplnil Šipoš s tým, že on bude pod vlajkou OĽaNO aj naďalej pokračovať v boji proti korupcii a za lepšie Slovensko. „Čaká nás príprava na kľúčový zápas o zachovanie právneho štátu. Ideme naplno a sústredíme sa len na jeden cieľ – znovu poraziť mafiu," uzavrel.

162 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Eduard Heger