Maďarským stranám tečie do topánok, nádeje vkladajú do Gyimesiho

Platforma SMK mimoparlamentnej Aliancie a poslanec Národnej rady György Gyimesi (OĽANO) rokovali o spolupráci pred predčasnými parlamentnými voľbami. Otázky prípadnej spolupráce sú stále otvorené, rokovať budú opäť budúci týždeň.

10.03.2023 17:41
matovic, gyimesi Foto: ,
Poslanci za OĽaNO Igor Matovič a György Gyimesi po neúspešnom hlasovaní o uznášaniaschopnosti parlamentu k otvoreniu 87. mimoriadnej schôdze NR SR o dodaní slovenských stíhačiek Mig-29 na Ukrajinu a skoršom termíne predčasných volieb.
debata (9)

„Prítomní zhodnotili aktuálnu politickú situáciu a konštatovali, že majú spoločný cieľ, ktorým je čo najsilnejšie parlamentné zastúpenie Maďarov a južného Slovenska po jesenných voľbách,“ uviedla hovorkyňa Aliancie Klára Magdeme s tým, že rokovania budú pokračovať o týždeň. Následne by mali informovať o výsledkoch.

Magdeme priblížila, že diskutovali aj o úlohe platforiem pri zostavovaní kandidátnej listiny Aliancie. „Predstavitelia platformy SMK informovali o miestach tejto platformy na spoločnej kandidátnej listine. Diskutovali aj o prvých obrysoch volebnej kampane,“ dodala.

György Gyimesi Čítajte viac Opustí Matoviča? Gyimesi dostal neoficiálnu ponuku

Na rokovaní sa zúčastnili predseda Aliancie Krisztián Forró, predseda platformy SMK József Berényi a člen predsedníctva Aliancie za platformu SMK Gyula Bárdos.

Podľa aktuálneho prieskumu by sa ani jedna z maďarských strán nedostala do parlamentu.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #SMK #aliancia #György Gyimesi