Heger: Demokratov som stvoril s Naďom, o moju víziu nebol v OĽaNO záujem

Založenie strany Demokrati je vízia dočasne povereného premiéra SR Eduarda Hegera, ktorú stvoril spoločne s dočasne povereným ministrom obrany Jaroslavom Naďom. Uviedol to Heger v diskusnej relácii Sobotné dialógy verejnoprávnej RTVS a reagoval tak na slová Igora Matoviča (OĽaNO), ktorý tvrdil, že Demokrati sú jeho projektom.

11.03.2023 14:11
heger, demokrati Foto: ,
Eduard Heger predstavil novú stranu Demokrati.
debata (173)

Odchod z hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Heger komunikoval lídrovi hnutia Matovičovi veľmi otvorene.

„Už v septembri, keď strana Sloboda a Solidarita odchádzala z koalície, som jasne hovoril, že demokrati majú spolupracovať. Ja to komunikujem celý čas, pretože toto je ponaučenie, ktoré máme z predchádzajúcich predčasných volieb v roku 2011, kde vidíme jasný príklad, že keď sa demokrati požierajú, tak je sama demokracia oslabená až ohrozená," povedal Heger.

VIDEO: Otázka na Hegera: V čom je rozdiel medzi OĽaNO a Demokratmi?

Video

„O túto víziu nebol v OĽaNO záujem. V hnutí ľudia podporovali jeho lídra Igora Matoviča a jeho víziu, čo ja plne rešpektujem," dodal premiér. Zároveň uviedol, že ktokoľvek sa stotožňuje s víziou Demokratov, tak s ním budú aj rokovať.

Demokrati, strana, Heger, Čítajte viac Aktuálny prieskum prekvapil: Smer predbehol Hlas, Heger by vytlačil Matoviča z parlamentu

„Rokujem s Kresťanskode­mokratickým hnutím, zatiaľ sa vyjadrilo, že do predčasných parlamentných volieb pôjde samostatne. To isté sa týka aj strany Aliancia," povedal Heger. Zároveň uviedol, že v pláne má rokovať aj s Mikulášom Dzurindom či zakladateľkou projektu Jablko Luciou Ďuriš Nicholsonovou. „Komunikujeme a rokujeme aj so stranou Za ľudí," doplnil.

VIDEO: Koho by si Matovič z Hegerovych ľudí nevzal do strany?

Video

Heger verí, že Demokrati dokážu na svoju stranu získať aj podporovateľov strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD). „Rozdiel medzi nami a stranou Hlas-SD je jasný práve v našich hodnotách, aj v našom morálnom kompase. Nikto z nás nedisponuje majetkom, ktorý nevie preukázať, ako získal. Nikto z nás nie je obvinený z rôznych korupčných škandálov a o nikom z nás nevypovedajú ľudia na polícii," uviedol Heger v diskusnej relácii Sobotné dialógy verejnoprávnej RTVS.

VIDEO: Heger o novej strane: Je to moja vízia, nie Matovičova.

Video
173 debata chyba
Viac na túto tému: #demokrati #Hlas #strana Demokrati #predčasné voľby 2023