Heger či Majerský? Šeliga rokuje a chce spájanie Demokratov a KDH

Poslanec Juraj Šeliga rokuje o svojej politickej budúcnosti s dočasne povereným premiérom a lídrom nového subjektu Demokrati Eduardom Hegerom, ako aj so šéfom mimoparlamentného KDH Milanom Majerským. Zmysel vidí v spoločnej kandidátke Demokratov a KDH.

04.04.2023 14:13
Juraj Šeliga Foto: ,
Juraj Šeliga
debata (17)

„Nie je tajomstvom, že komunikujeme s pánom Hegerom či pánom Majerským a jednotlivými straníkmi. Moja pozícia nie je podstatná, podstatný je výsledok pre Slovensko,“ uviedol pre TASR Šeliga po odchode zo strany Za ľudí.

Šeliga by chcel volebnú spoluprácu KDH a Demokratov. Tvrdí, že ich spojenie potvrdzuje aj prieskum. „Som pripravený urobiť všetko, čo viem, aby tieto hlasy boli oboma straníckymi centrálami, respektíve lídrami vypočuté. Možný volebný zisk 15 percent by dal povolebnú šancu na zostavenie proreformnej vlády bez Smeru, Hlasu a extrémistov. To je veľká vec a nesmieme ju ignorovať,“ vyhlásil.

šeliga, žitňanská Čítajte viac Z 12 poslancov zostala jedna. Šeliga a Žitňanská odchádzajú zo Za ľudí

Odchod zo Za ľudí oznámil Šeliga v pondelok spolu so straníckou kolegyňou Janou Žitňanskou. To, či bude pokračovať v politike, chce oznámiť po Veľkej noci. Žitňanská v súvislosti s odchodom poznamenala, že svoju politickú budúcnosť nevidí v zbližovaní sa s OĽANO a nechce stáť v ceste kolegom, ktorí to tak cítia.

VIDEO: Heger: Som pripravený na politický zápas aj s Matovičom
Video
Robert Fico, Milan Uhrík, Eduard Heger Čítajte viac Smer aj Republika rastú. Pravica medzitým tápe: Heger berie voličov KDH aj Matovičovi
17 debata chyba
Viac na túto tému: #KDH #demokrati #Jana Žitňanská #Juraj Šeliga #Za ľudí #strana Demokrati