Dzurindovi Modrí vyzbierali takmer 13-tisíc podpisov. Žiadajú o registráciu

Vznikajúca strana Modrí - Európske Slovensko žiada o registráciu. Na Ministerstvo vnútra (MV) SR vo štvrtok odniesla 12 861 vyzbieraných podpisov od občanov. Stranu založil expremiér Mikuláš Dzurinda, ktorý o tom informoval počas štvrtkovej tlačovej konferencie.

06.04.2023 12:00
Modrí Dzurinda Foto: ,
Mikuláš Dzurinda (uprostred) k zbieraniu a odovzdaniu podpisov a ďalším krokom v procese založenia strany Modrí - Európske Slovensko. 6. apríl 2023.
debata (9)

Modrí majú záujem o spájanie, no názov strany sa podľa predstaviteľov nezmení. „Stredopravá ideovo programovo blízka politická scéna je roztrieštená,“ skonštatoval Dzurinda. „Sme otvorení každej serióznej diskusii tak, aby programovo a ideovo blízke politické formácie išli do volieb čo najtesnejšie,“ dodal. „Rád sa stretnem s každým človekom dobrej vôle, ktorý premýšľa podobným spôsobom ako my všetci,“ odpovedal Dzurinda na otázku, či bude rokovať s dočasne povereným premiérom Eduardom Hegerom, ktorý je lídrom novej strany Demokrati.

Strana chce prispieť k pozitívnej zmene spoločenskej klímy a k riešeniam, ktoré prinesú občanom osoh a spokojnosť. Dzurinda ozrejmil, že takmer 13 000 podpisov vyzbierali za mesiac. Modrí pripravujú ustanovujúci kongres, ktorý by sa mal konať v Košiciach a má sa na ňom ujasniť aj otázka lídra. „To, na čom sa dohodne tento tím, to urobím. Ale nehovorme o mojich ambíciách,“ reagoval Dzurinda na to, či má ambíciu strane šéfovať. Strana plánuje budovať štruktúry, nechcú byť stranou, ktorá by pripomínala „eseročku“. Ešte začiatkom marca Dzurinda priblížil, že chcú byť stredopravou stranou konzervatívno-liberálneho typu.

Modrá koalícia, Mikuláš Dzurinda, Andrea Letanovská Čítajte viac Dzurinda sa hanbí za dnešnú politiku: Súpera si musím aj vážiť, jeho voliči nemôžu byť pre mňa luza
9 debata chyba
Viac na túto tému: #Mikuláš Dzurinda #predčasné voľby 2023 #Modrí Most-Híd