Strana Jablko vyzbierala podpisy potrebné na registráciu

Vznikajúca strana Jablko europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej vyzbierala od občanov vyše 10 000 podpisov potrebných na registráciu. V priebehu apríla ich plánuje odovzdať na Ministerstve vnútra (MV) SR. Po úspešnej registrácii chystá snem. Informoval o tom tím strany Jablko.

06.04.2023 14:01
Jablko, Lucia Ďuriš Nicholsonová Foto: ,
Lucia Ďuriš Nicholsonová a členovia vznikajúcej strany Jablko.
debata (3)

Strana získala podpisy od prevažne mladších ľudí. Hárky prišli aj z Nemecka, Španielska či Veľkej Británie. Ďuriš Nicholsonová dodala, že každý, kto sa chce podpísať pod vznik Jablka, má ešte čas poslať vyplnený hárok. „Radi by sme na ministerstvo priniesli čo najviac zaplnených hárkov pre možné chyby pri údajoch. Tie môžu z nepozornosti nastať pri zbere v teréne,“ vysvetlila. Za svoju najdôležitejšiu prioritu označila strana štrukturálnu reformu regiónov.

„Z nášho tímu je rekordérom, ktorý dokázal sám vyzbierať najviac podpisov, Peter Mrázik, odborník na sociálny dialóg a odbory. Priniesol okolo 500,” doplnila tímlíderka Jablka pre duševné zdravie Pavlína Valovičová.

Bibiána Kudziová, ktorá má v tíme na starosti riešenia pre opatrovateľky, uviedla, že to bola veľká výzva. „Zber v teréne sa niesol v príjemnej atmosfére a bol úspešný aj vďaka tomu, že sme dokázali jasne odprezentovať naše top priority, napríklad štrukturálnu reformu regiónov alebo to, ako bude vďaka zmenám, ktoré prinesie, možné premeniť odliv mozgov na prílev talentov," dodala Kudziová.

Jablko, Lucia Ďuriš Nicholsonová Čítajte viac Ďuriš Nicholsonová predstavuje Jablko ako modernú stredovú stranu
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Lucia Ďuriš Nicholsonová #Strana Jablko #predčasné voľby 2023