Gröhling: Hlas nie je želaným partnerom. Neviem si predstaviť ani spoluprácu s OĽaNO

Vladimíra Marcinková a Vladimír Ledecký budú na vysokých miestach kandidačnej listiny strany Sloboda a Solidarita (SaS), povedal v diskusnej relácii Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) O 5 minút 12 Branislav Gröhling.

23.04.2023 12:36
Branislav Gröhling Foto:
Branislav Gröhling
debata (13)

Do volieb podľa neho plánuje strana ísť samostatne, k spájaniu s inými stranami sa nechcel vyjadrovať. Dodal, že nemajú v úmysle lákať do strany známe osobnosti, ktoré by sa vynímali, skôr sa chcú sústreďovať na odborníkov. Uviedol tiež, že strana Hlas nie je želaným partnerom a nedokáže si predstaviť spoluprácu s hnutím OĽaNO na čele s Igorom Matovičom.

To, či strana Za ľudí pôjde do volieb samostatne, bude rozhodnutím orgánov strany, povedala v relácii predsedníčka strany Veronika Remišová. Uviedla, že rokujú s viacerými subjektmi, výsledky oznámia po skončení rokovaní. Dodala, že k strane sa v súvislosti s nadchádzajúcimi predčasnými voľbami pridávajú rôzne osobnosti a má v prieskumoch podobné percentá ako strana povereného predsedu vlády Eduarda Hegera Demokrati.

Pôvodne mal s Remišovou diskutovať predseda SaS Richard Sulík, ktorý však neprišiel do nedeľnej diskusie RTVS, pretože podľa Gröhlinga stratil hlas.

richard sulík, Sas, Saska Čítajte viac Sasku povedie aj ďalšie štyri roky Sulík. Strana chce vyhrať voľby a tvrdí, že vie pokryť všetky ministerstvá
13 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Remišová #Branislav Gröhling #SASKA #predčasné voľby 2023