KDH nerokuje o spolupráci s inou stranou. Do volieb sa chystá samostatne

Mimoparlamentné KDH nerokuje o spolupráci s inou stranou, na voľby sa pripravuje samostatne. Vyplýva to zo stanoviska predsedu hnutia Milana Majerského, ktoré TASR poskytla hovorkyňa KDH Lenka Halamová. Na otázky o strane Demokrati reagoval tým, že doteraz v hnutí nevideli program strany a nepoznajú ani jej hodnotový základ.

26.04.2023 16:41
Milan Majerský, KDH, august 2020 Foto: ,
Milan Majerský
debata (1)

„Pokiaľ ide o stranu Demokrati, doposiaľ sme nevideli žiadny jej program a nepoznáme jej hodnotový základ, teda nevieme, či je to strana liberálna, konzervatívna alebo progresívna. Pre nás je podstatné, aby mal konzervatívny volič v parlamente jasné zastúpenie a aby budúca vláda bola stabilná, čo sa bez jasného zadefinovania programu nedá,“ podotkol Majerský.

KDH si podľa jeho slov v tomto období pýta od občanov silný mandát, aby mal konzervatívny volič v parlamente jasné a čo najsilnejšie zastúpenie.

Záborská, Majerský Čítajte viac Majerský nechce na kandidátke KDH Záborskej ľudí. Opľuli podanú ruku, reagoval Matovič

Strana Demokrati vznikla po tom, ako Eduard Heger odišiel z OĽANO a spojil sa so stranou Miroslava Kollára Spolu. Heger mal o prípadnom spoločnom postupe hovoriť aj s KDH, ktoré mu ponúkalo ešte začiatkom roka druhé miesto na kandidátke. Napokon sa nedohodli.

K Demokratom sa v uplynulom týždni pridali aj poslanci Juraj Šeliga a Jana Žitňanská, ktorí odišli zo strany Za ľudí. Šeliga hovoril o rokovaniach s Hegerom aj Majerským. Zmysel videl v spoločnej kandidátke Demokratov a KDH.

Robert Fico, Mikuláš Dzurinda, Vladimír Mečiar, Claudia Schiffer Čítajte viac Po 20 rokoch čaká Slovensko letná kampaň. Komu pomôže? Zažil ju Fico aj Dzurinda, Matovič už nabehol do regiónov
1 debata chyba
Viac na túto tému: #KDH #Milan Majerský #predčasné voľby 2023