Pirátska strana - Slovensko pôjde do parlamentných volieb samostatne

Pirátska strana - Slovensko pôjde do parlamentných volieb samostatne. Spájanie demokratických strán považuje za chaotické, nekoordinované a bez zmysluplného obsahu. Na tlačovej konferencii o tom informovala predsedníčka strany Zuzana Šubová.

26.05.2023 12:38
debata (6)
Video
Piráti idú do volieb samostatne / Zdroj: TV Pravda

Slovenskí piráti budú podľa jej predsedníčky transparentní a majú založený transparentný účet, cez ktorý pôjdu všetky finančné transakcie. Strana bude financovaná výlučne z darov ľudí.

Jej ambíciou je nadviazať na českých pirátov a na ich úspech, ktorí dosiahli vo voľbách. Pirátska strana s nimi spolupracuje pri marketingu a riadení volebnej kampane. „Naše programy budú veľmi podobné a paralelné, pretože piráti majú rovnaké tézy v rámci pôsobení v jednotlivých štátoch,“ poznamenala Šubová.

Zuzana Šubová, Pirátska strana - Slovensko Čítajte viac Do volebného boja vstupuje svetová politická značka. Pirátom velí bývalá Saskárka, v strane bol aj Boris Kollár

Vo voľbách očakávajú výsledok nad päť percent. „Cítime sa odborne zdatní. Potrebujeme napraviť stav, ktorý je v súčasnosti v spoločnosti. Spoločnosť je rozdelená. Štát bol riadený nekompetentne, ideme sa zamerať na kompetentnosť,“ povedala Šubová. Dodala, že prioritou strany bude boj proti korupcii. Slovenskí piráti sú ukotvení v Európskej únii a presadzujú jej princípy.

nové strany Čítajte viac Majú šancu? Do politického boja sa chystá kráľ Zemplína aj šéf Polisu. Chcú novú ústavu, služobnú kravu aj moderné Slovensko

Prvým podpredsedom strany je Michal Pírek a druhou podpredsedníčkou Dajana Maxian Rosová. Členmi strany sú napríklad majsterka sveta v raftingu Veronika Kvetáková či umelec Peter Uličný.

Video
Remišová sa nechce k spájaniu s OĽaNO priznať / Zdroj: TV Pravda

Pirátska strana – Slovensko vznikla v roku 2019. V parla­mentných voľbách pred troma rokmi nekandidovala.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Pirátska strana - Slovensko