Fico rozoštváva spoločnosť, tvrdí SaS a vyzýva Smer na porovnanie programov

Strana SaS vyzýva opozičný Smer na tzv. súboj volebných programov. Žiada šéfa Smeru Roberta Fica, aby predstavil svojich expertov a program, ktorý sa porovná s programom SaS. Strana kritizuje Fica za to, že svojimi výrokmi o manipulácii šíri nenávisť a rozoštváva spoločnosť.

07.06.2023 18:40
sas, sulik, grohling Foto: ,
Saska predstavila beta verziu svojho predvolebného programu. Šéf strany Richard Sulík uviedol, že má ambíciu prísť s tým najlepším, o ktorom však chce ešte diskutovať s odbornou verejnosťou.
debata (74)

„Chcem vyzvať Roberta Fica, aby prijal našu výzvu na súboj o programoch, lebo bez programu sa nedá vládnuť,“ povedal šéf SaS Richard Sulík na stredajšej tlačovej konferencii. Chce ho vyzvať na porovnanie programov. „Aby prijal našu výzvu na súboj o to, kto má program vhodnejší pre budúcnosť Slovenska, a o to, s ktorým programom má Slovensko väčšie šance dobiehať EÚ,“ doplnil.

SaS o prvých prioritách do volieb
Video
Program pre školstvo, vedu, výskum, kultúru a osobné slobody. / Zdroj: TV Pravda

Sulík takisto apeluje na predstaviteľov ďalších demokratických strán, aby odsúdili Ficove konšpirácie o manipulácii volieb. Upozornil, že každá strana si môže nominovať svojich ľudí do volebných komisií. Poslankyňa Mária Kolíková (SaS) si myslí, že o výroky Fica by sa mali začať zaujímať orgány činné v trestnom konaní. Šíri podľa nej konšpirácie o manipulácii volieb, preto môže byť naplnená skutková podstata trestného činu šírenia poplašnej správy.

Šéf SaS tvrdí, že Fico šíri útoky voči NATO a prezidentke Zuzane Čaputovej. Neprispievajú podľa neho k upokojeniu situácie, ale rozoštvávajú spoločnosť a sú škodlivé. Tvrdenia Fica, že chce čo najskorší mier, označil Sulík za falošné. Nie je totiž podľa neho jedno, kto vojnu na Ukrajine vyhrá. „Je v kľúčovom záujme SR, aby vojnu nevyhralo Rusko,“ uzavrel.

sas, sulik, grohling Čítajte viac Zo spovednice za mreže: SaS načrtla program do volieb, chce spraviť poriadok s Vatikánskymi zmluvami
74 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Smer #SASKA #predčasné voľby 2023