SDKÚ: Hrušovský má šancu prebojovať sa do druhého kola volieb

Pavol Hrušovský je jedným z kandidátov, ktorý má šancu dostať sa do druhého kola prezidentských volieb. Uviedol to predseda SDKÚ Pavol Frešo.

10.10.2013 14:18
Pavol Hrušovský Foto:
Kandidát na prezidenta Pavol Hrušovský.
debata (14)

Zároveň sa však vyhol odpovedi, či SDKÚ Hrušovského kandidatúru podporí.

„SDKÚ rozhodne o podpore prezidentského kandidáta na prelome novembra a decembra v zmysle uznesenia, ktoré prijalo prezídium strany,“ zdôraznil Frešo a partnerov z KDH a Most-Híd požiadal o rešpektovanie tohto rozhodnutia.

Podľa Freša platí, že kandidát stredopravých strán a teda aj SDKÚ by mal zviesť súboj s kandidátom ľavice v 2. kole. „V tomto prípade je Pavol Hrušovský vážnym kandidátom“, uviedol Pavol Frešo.

Na Hrušovského nominácii sa zhodlo pondelkové (7. 10.) predsedníctvo hnutia KDH, definitívne ho má potvrdiť Prezidentská rada KDH v sobotu 12. októbra. Most-Híd vyjadril podporu Hrušovského kandidatúre už na septembrovej Republikovej rade. Predstavitelia oboch strán dúfajú, že Hrušovský bude kandidátom celej Ľudovej platformy. Podpredseda KDH Pavol Abrhan sa vyjadril, že okrem SDKÚ sa bude KDH usilovať získať podporu pre svojho kandidáta aj u iných strán.

Voľby prezidenta SR by sa mali konať na jar 2014. O Prezi­dentský palác zabojuje okrem Hrušovského aj nezaradený poslanec Radoslav Procházka, podnikateľ a filantrop Andrej Kiska a prvý predseda KDH Ján Čarnogurský. Kandidatúru oznámil tiež Peter Osuský zo SaS, invalidný dôchodca z Košíc Leonid Chovanec, ďalej Jozef Behýl, ale aj Milan Melník, ktorý už v minulosti kandidoval. Ako možný kandidát sa spomína aj Milan Kňažko.

Vládny Smer by mal predstaviť svojho kandidáta najskôr v decembri tohto roka. V súvislosti s ním sa najčastejšie spomína premiér Robert Fico (Smer).

14 debata chyba
Viac na túto tému: #prezident #voľby #kandidáti #Hrušovský