Prieskum: Do druhého kola by s Ficom postúpil Hrušovský

Ak by sa prezidentské voľby konali už teraz, najviac hlasov by získal premiér Robert Fico. Podľa výsledkov najnovšieho prieskumu Agentúry Focus by ho volilo 37,8 percenta respondentov.

24.10.2013 10:44
Prezidentský palác Foto:
Ilustračné foto.
debata (55)

Do druhého kola volieb by spolu s ním postúpil Pavol Hrušovský so ziskom 17,9 percenta. Tretiemu Andrejovi Kiskovi by svoj hlas dalo 17,6 percenta opýtaných a Radoslav Procházka by získal 15,1 percenta hlasov respondentov. Jána Čarnogurského by volilo 7,7 percenta a Petra Osuského 3,9 percenta opýtaných.

Agentúra Focus prieskum uskutočnila od 8. do 15. októbra na vzorke 1 014 respondentov, ktorí reprezentujú populáciu SR vo veku nad 18 rokov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia.

Respondentom položili otázku: „Prezidentské voľby na Slovensku budú až v roku 2014. Predstavte si však, že by sa prezidentské voľby konali už tento víkend a na prezidenta by kandidovali nasledujúci kandidáti. Ktorému z nich by ste dali svoj hlas?“ Voliť by nešli 18,2 percenta respondentov, 22,9 percenta nevedelo či nechcelo odpovedať. Informoval o tom Martin Slosiarik z Agentúry Focus.

55 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Hrušovský #prezidentské voľby #Procházka #Andrej Kiska #prieskum - prezidentské voľby 2014