Štvorica poslancov SDKÚ podporila kandidatúru Kňažka a Bárdosa

Štvorica poslancov NR SR za SDKÚ sa podpísala pod prezidentskú kandidatúru Milana Kňažka a Gyulu Bárdosa. Má ísť o Ľudovíta Kaníka, Jozefa Mikuša, Ivana Štefanca a Viliama Novotného.

22.12.2013 21:21 , aktualizované: 22:01
debata (65)

Štvorica poslancov NR SR za SDKÚ sa podpísala pod prezidentskú kandidatúru Milana Kňažka. Má ísť o Ľudovíta Kaníka, Jozefa Mikuša, Ivana Štefanca a Viliama Novotného. Traja z nich, okrem Ľudovíta Kaníka, podporila aj Gyulu Bárdosa.

Ako povedal Kaník, podpisy pod Kňažkovu kandidatúru neznamenajú jeho podporu, ale majú mu umožniť kandidovať v marcových prezidentských voľbách. „Termín vyhlásenia volieb a tým aj odovzdanie petícií pod kandidatúru mal jasný cieľ znemožniť kandidovať v týchto voľbách. My im chceme v kandidatúre pomôcť,“ povedal Kaník. Podľa Štefanca platí rozhodnutie prezídia SDKÚ, že strana podporuje v prezident voľbách Pavla Hrušovského.

„Kňažko a Bárdos sú občianski kandidáti a zaslúžia si možnosť kandidovať, aby vo voľbách mohli rozhodnúť občania,“ povedal Štefanec s tým, že vyhlásenie termínu volieb znemožnilo záujemcom o kandidatúru vyzbierať potrebných 15-tis. podpisov od ľudí do 9. januára.

V piatok poslanci NR SR za OĽaNO a NOVA oznámili, že podporia podpismi kandidatúru Milana Kňažka a Gyulu Bárdosa. Rovnako sú ochotní podporiť po diskusii aj iných kandidátov, ktorí už oznámili záujem zúčastniť sa prezidentských volieb. Kandidovať môžu tí kandidáti, ktorí predložia petíciu s 15-tis. podpismi občanov alebo ich podporia 15 poslanci NR SR.

65 debata chyba
Viac na túto tému: #SDKÚ #prezidentské voľby #Milan Kňažko #Gyula Bárdos