Biskupi ešte nevedia, či veriacim odporučia koho voliť

Slovenskí biskupi ešte nevedia, či sa vyjadria k nadchádzajúcim prezidentským voľbám. To, či budú odporúčať veriacim, k akému kandidátovi sa majú prikloniť, predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) arcibiskup Stanislav Zvolenský nevedel potvrdiť ani vyvrátiť.

15.01.2014 11:56
arcibiskup Stanislav Zvolenský Foto:
Predseda Konferencie biskupov Slovenska Stanislav Zvolenský.
debata (85)

„Môžem povedať, že v tejto chvíli žiadne také stanovisko nie je pripravené,“ uviedol Zvolenský. Biskupi podľa jeho slov predvolebnú kampaň sledujú.

„Ja sám bez konzultácie s ostatnými biskupmi nemôžem v takej závažnej veci urobiť vyhlásenie, či budeme teraz konkrétne hovoriť o tom, ktorý kandidát je prijateľný, a ktorý neprijateľný. Ale sme v priebehu kampane a pozorujeme, ako sa veci vyvíjajú,“ dodal predseda KBS. Voľby sú podľa neho pre človeka dôležité životné rozhodnutie, ktoré musí urobiť podľa svojho svedomia. „To svedomie musí byť aj správne informované,“ do­dal.

Slovenskí biskupi sa už v minulosti vyjadrili k viacerým voľbám. „Sme si vedomí, že veriaci sú slobodní ľudia, ktorí zvažujú a my sme sa im aj s našimi predošlými podnetmi, poučeniami a povzbudeniami snažili pomôcť v rozhodovaní,“ ozrejmil predseda KBS.

85 debata chyba
Viac na túto tému: #cirkev #prezidentské voľby 2014 #KBS #Stanislav Zvolenský