Fico v online rozhovore prezradil, kto by ho mohol nahradiť vo funkcii premiéra

Prezidentský kandidát Smeru Robert Fico vymenoval okruh štyroch najbližších spolupracovníkov,ktorí by ho mohli nahradiť vo funkcii predsedu vlády v prípade jeho zvolenia za hlavu štátu.

21.02.2014 07:00 , aktualizované: 12:58
Robert Fico Foto: ,
Kandidát na prezidenta Robert Fico počas online diskusie s čitateľmi Pravda.sk.
debata (354)

„Vedľa mňa vyrástla generácia politikov, ktorí by bez akýchkoľvek problémov zvládli pozíciu premiéra. Len v tomto okamihu vidím štyroch mojich najbližších spolupracovníkov. Vymenujem ich podľa abecedy, aby sa nešpekulovalo: Kaliňák, Kažimír, Maďarič, Paška,“ uviedol Fico v online rozhovore s čitateľmi Pravda.sk.

„A boli by aj ďalší, ale pochopte, že o tejto téme nie veľmi rád hovorím, pretože k voľbe prezidenta mám veľký rešpekt a nepatrím medzi tých, ktorí delia kožu medveďa behajúceho po lese,“ dodal.

Fico v online diskusii dostal aj niekoľko otázok na telo. Jeden z čitateľov mu pripomenul jeho vyhlásenie, že v roku 2014 už nebude v politike. „Málokto očakával, že po 15 rokoch bude SMER-SD naďalej mimoriadne silnou a stabilnou politickou stranou s veľkou perspektívou. V r oku 2012 sme získali neuveriteľne silný mandát a v takej situácii sa nedá ujsť. Platí však, že o prácu v politike mám záujem iba dovtedy, pokiaľ budú mať o moju prácu záujem ľudia. Nerád by som sa tu pretŕčal bez akejkoľvek podpory verejnosti,“ reagoval.

Robert Fico (1964) je kandidát Smeru. Ľavicový politik, v roku 1999 založil stranu Smer a je až dodnes jej šéfom. Vo funkcii premiéra Slovenskej republiky je druhýkrát (2006 – 2010, 2012 – doteraz).

© Autorské práva vyhradené

354 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #online rozhovor prezidentské voľby 2014