Kiska je experiment, o ktorom nikto nič nevie, tvrdí Hrušovský

Občiansky kandidát na prezidenta Andrej Kiska vzbudzuje v mnohých ľuďoch veľké otázniky a pochybnosti, vyhlásil na tlačovej besede prezidentský kandidát Ľudovej platformy (KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd) Pavol Hrušovský.

25.02.2014 11:34
Pavol Hrušovský Foto: ,
Prezidentský kandidát Pavol Hrušovský.
debata (264)

Nikto totiž podľa neho nevie, aké hodnotové názory Kiska reprezentuje. Hrušovský preto o Kiskovi hovorí ako o experimente, z ktorého má obavy. „Aj z jeho doterajších vyjadrení cítiť skôr otázniky, ktoré viac pribúdajú, ako ubúdajú. Nikto nevie, či má konzervatívne, liberálne, pravicové alebo ľavicové názory. Obávam sa však, že ani on sám,“ dodal. Prezident by podľa Hrušovského mal mať názor. „Hovorím, že prezident by nemal mlčať, a on už dnes ako kandidát mlčí.“

Doterajšia predvolebná kampaň nie je podľa Hrušovského o súťaži medzi hodnotami a názormi kandidátov. Ako Hrušovský konštatoval, občiansky kandidát Milan Kňažko je reprezentantom liberálnych hodnôt a on sám je známy konzervatívec. Sú tu však aj dvaja kandidáti, ktorí podľa Hrušovského súťažiť nechcú. „Preferujú marketingové kampane, kde nie je potrebné nič vysvetľovať,“ poznamenal. Premiér a zároveň ďalší uchádzač o post hlavy štátu Robert Fico sa podľa neho označuje za sociálneho demokrata, ani sociálna situácia, ani úroveň demokracie sa však nezlepšuje. Druhým kandidátom, ktorý v Hrušovskom vzbudzuje pochybnosti, je práve Kiska. Hrušovskému prekáža aj to, že Kiska nechodí na verejné diskusie s ostatnými uchádzačmi o post hlavy štátu.

Prvé kolo prezidentských volieb sa uskutoční v sobotu 15. marca. Ak v prvom kole ani jeden z kandidátov nezíska nadpolovičnú väčšinu hlasov voličov, druhé kolo volieb sa bude konať o dva týždne, v sobotu 29. marca. V ňom budú o prezidentské kreslo bojovať dvaja kandidáti, ktorí získajú najväčší počet platných hlasov v prvom kole. O post hlavy štátu sa v marcových prezidentských voľbách uchádza 14 kandidátov: Gyula Bárdos, Jozef Behýl, Ján Čarnogurský, Robert Fico, Viliam Fischer, Pavol Hrušovský, Ján Jurišta, Andrej Kiska, Milan Kňažko, Stanislav Martinčko, Milan Melník, Helena Mezenská, Radoslav Procházka a Jozef Šimko.

264 debata chyba
Viac na túto tému: #Pavol Hrušovský #Andrej Kiska