Fica a Kisku by podľa Focusu v 1. kole delilo len deväť percent

V druhom kole prezidentských volieb by sa stretli Robert Fico a Andrej Kiska, podľa výsledkov najnovšieho prieskumu agentúry Focus by bol rozdiel medzi touto dvojicou v prvom kole deväť percent.

11.03.2014 12:28
debata (44)

Fica by volilo v prvom kole 36,1 percenta opýtaných respondentov, ktorí by išli voliť, Kiskovi by svoj hlas odovzdalo 27,1 percenta. Tretie miesto by obsadil Milan Kňažko s výsledkom 11,1 percenta, Radoslav Procházka by skončil štvrtý s desaťpercentnou podporou. Rovných päť percent by volilo Pavla Hrušovského, Gyulu Bárdosa 4,3 percenta. Helena Mezenská by mala podporu 2,6 percenta a Ján Čarnogurský 1,3 percenta z respondentov rozhodnutých voliť. Zvyšní kandidáti by dostali menej ako jedno percento.

Výsledky sú z telefonického prieskumu, ktorý robila agentúra Focus od 5. do 9. marca. Ako informoval riaditeľ Focusu Martin Slosiarik, výberovú vzorku tvorilo 1 009 respondentov, ktorí reprezentujú populáciu Slovenska vo veku nad 18 rokov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia. Respondentom položili nasledujúcu otázku: „V sobotu na budúci týždeň sa na Slovensku uskutoční 1. kolo prezidentských volieb. Ktorého z nasledujúcich kandidátov, ktorých mená Vám prečítam v abecednom poradí, budete voliť?“ Voliť by nešlo 10,1 percenta respondentov a 14,6 percenta odpovedalo neviem. Rozhodnutých bolo ostatných 75,3 percenta oslovených.

44 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #prezidentské voľby 2014 #Andrej Kiska #prieskum - prezidentské voľby 2014