Fico prvé kolo vyhral, ale do reči mu príliš nebolo

Víťazom prvého kola sa podľa očakávaní stal Robert Fico, náladu oslavovať však zjavne nemal. Podľa neoficiálnych výsledkov má v porovnaní so súperom druhého kola Andrejom Kiskom len tesný náskok a na otázky týkajúce sa kampane v druhom kole reagoval zdržanlivo. Medzi novinármi sa zdržal len pár minút.

15.03.2014 23:45 , aktualizované: 16.03.2014 02:28
Roberr Fico, volby 2014, prezidentske volby,... Foto: ,
Prvé kolo som vyhral, čo bude v druhom kole uvidíme, povedal Robert Fico.
debata (123)

Prezidentské voľby sú podľa Fica referendom o ňom a o strane Smer. “Prvé kolo som vyhral, čo bude v druhom kole uvidíme. Naozaj si vážim každý jeden hlas, ktorý mi voliči dali a preto očakávam, že to bude v druhom kole veľmi zaujímavé, “reagoval na výsledky.

Neodpovedal ani na otázku, ako bude postupovať v druhom kole a či sa pokúsi mobilizovať ďalších voličov niektorých neúspešných kandidátov. „Máme dva týždne, uvidíme,“ odpovedal. Pred príchodom do centrály strany Smer mal o poznanie lepšiu náladu. Zaujímal sa ako je o novinárov postarané a spomenul, že volebný deň strávil návštevou mamy v Topoľčanoch a pracoval na úrade vlády. Napriek dobrej nálade pripustil nervozitu. „Prijmem akýkoľvek výsledok, povedal som bude tak, bude tak, bude inak, bude inak,“ konštatoval po príchode do centrály.

Podporiť ho prišlo aj viacero ministrov. Nechýbal šéf rezortu financií Peter Kažimír, minister vnútra Robert Kaliňák či predseda parlamentu Pavol Paška. Tí po príchode už medzi novinárov neprišli, na výsledky čakali spolu s premiérom v oddelených priestoroch. Nálada v centrále najsilnejšej strany bola po celú noc pokojná. Pre novinárov boli na občerstvenie pripravené pagáče, nealko nápoje, ale aj víno. To popíjal premiér aj počas čakania na výsledky, ako povedal novinárom tesne po príchode do centrály.

© Autorské práva vyhradené

123 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #prezidentské voľby 2014