Čarnogurský nepodporí v 2. kole ani jedného z kandidátov

Ján Čarnogurský v prezidentských voľbách nepodporí ani jedného z kandidátov, ktorý postúpi do druhého kola. "Pokiaľ ide o druhé kolo prezidentských volieb, ponechávam vec na rozhodnutí voličov. Som presvedčený, že voliči sú dostatočne rozhľadení na to, aby vedeli sami zaujať zodpovedný postoj v druhom kole. Jednoducho to ponechávam na voličov, aby sa sami rozhodli. Nepodporím protikandidáta Roberta Fica," skonštatoval po skončení prvého kola prezidentských volieb Čarnogurský.

16.03.2014 02:00
Ján Čarnogurský, voľby, prezidentské voľby 2014 Foto: ,
Kandidát na prezidenta Ján Čarnogurský s manžželkou Martou počas volebného aktu voľby prezidenta Slovenskej republiky.
debata (11)

Sám však priznal, že vo voľbách dosiahol slabší výsledok, ako očakával. „Vo svojej volebnej kampani som chcel zdôrazňovať určité predstavy o usporiadaní Slovenska smerom dovnútra aj pôsobením Slovenska smerom navonok. Konštatujem, že to našlo menší volebný ohlas u voličov, ako som očakával, ale rešpektujem toto rozhodnutie voličov,“ uviedol Čarnogurský.

Zároveň doplnil, že nech akokoľvek dopadnú prezidentské voľby, verí, že vnútorná jednota Slovenska sa bude upevňovať a taktiež rešpekt Slovenska smerom navonok bude stúpať. Svojim voličom sa však poďakoval za prejavenú dôveru. „V prvom rade by som chcel poďakovať voličom, ktorí odovzdali hlas v môj prospech. Verím, že nejakým spôsobom im to budem schopný vrátiť minimálne vo svojich verejných vyjadreniach alebo vo svojej ďalšej činnosti,“ poznamenal Čarnogurský.

Taktiež uviedol, že táto volebná noc je pre neho poslednou. V budúcnosti sa už totiž neplánuje uchádzať o žiadnu volenú politickú funkciu. „Táto volebná noc je pre mňa poslednou volebnou nocou. Neuvažujem o žiadnej volenej funkcii, že by som sa o ňu uchádzal,“ povedal Čarnogurský s tým, že v budúcnosti plánuje publikovať.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #prezidentské voľby 2014 #Ján Čarnogurský