Kisku podporia KDH, SDKÚ-DS, SaS, Most-Híd a už aj NOVA

Prezidentského kandidáta Andreja Kisku poteší každá podpora. Pred druhým kolom volieb už mu vyjadrili podporu KDH, SDKÚ-DS a SaS. Aj opozičný Most-Híd odporúča voliť v druhom kole prezidentských volieb Andreja Kisku.

16.03.2014 11:12 , aktualizované: 13:43
andrej kiska, volebny stab Foto: ,
Andrej Kiska
debata (144)

„Kandidujem ako nezávislý a nestranícky. Vždy sa budem riadiť podľa vlastného vedomia a svedomia. Každá podpora všetkých ľudí, ktorí sú presvedčení, že našu krajinu by nemala ovládať len jedna strana, poteší,“ povedal v nedeľu pre agentúru SITA. Tieto voľby sú podľa neho o tom, či túto krajinu bude ovládať jedna strana a či Slovensko chce mať nezávislého a nestraníckeho prezidenta.

Kiska pripomenul, že aj všetci relevantní kandidáti na postup do druhého kola prezidentských volieb dali sľub, že pokiaľ nepostúpia, vyjadria podporu tomu, kto postúpi a bude kandidovať proti Robertovi Ficovi. „Budem očakávať, ako sa teraz vyjadria,“ konštatoval.

Kiska a Fico sa stretli ráno v diskusii RTVS. „Bola to normálna debata a vymieňanie názorov medzi človekom, ktorý je dlhodobo v politike a človekom, ktorý v politike nikdy nebol,“ povedal Kiska. Podľa neho Fico je tradičný politik, preto od neho pred druhým kolom volieb očakáva použitie tradičných zbraní tradičných politikov.

Hnutie NOVA a Most-Híd podporia v druhom kole Andreja Kisku

Hnutie NOVA vyjadruje v druhom kole prezidentských volieb, ktoré bude 29. marca, plnú podporu občianskemu kandidátovi Andrejovi Kiskovi. Zároveň vyzýva svojich voličov a sympatizantov, aby šli v druhom kole voliť a odovzdali mu svoj hlas, informovalo Tlačové oddelenie NOVA. Podľa hnutia dala väčšina voličov v prvom kole jasne najavo, že si neželá Roberta Fica za prezidenta. „Vďaka tomuto výsledku má dnes Slovensko reálnu nádej na čiastočné vyváženie absolútnej moci jednej strany, ktorá ovládla všetky inštitúcie v štáte,“ píše sa v stanovisku. Hnutie NOVA tiež apeluje na ostatných kandidátov a na opozičné strany, aby sa v záujme slušnej a doteraz mlčiacej väčšiny pridali jasne a viditeľne k tejto podpore.

„Voliči Mosta-Híd vedia, koho nevoliť. Sú proti koncentrácii moci. Napriek tomu, že pána Kisku nepoznáme, poznáme pána Fica. Preto odporúčame voliť pána Kisku. Veríme, že budúci prezident nebude bojovať proti niekomu, ale bude strážiť demokraciu, ochraňovať menšiny a slabších a bude dôstojným reprezentantom našej krajiny,“ povedal dnes novinárom líder Mosta-Híd Béla Bugár. Šéf Mosta-Híd súčasne oznámil, že strana vyzývali dva týždne pred prvým kolom prezidentských volieb prezidentského kandidáta Pavla Hrušovského, aby stiahol svoju kandidatúru, lebo jeho podpora klesala. (Čítajte viac v osobitnom článku.) Bugár zároveň pred druhým kolom považuje za dôležité mobilizovať občanov, aby k urnám prišlo čo najviac voličov.

144 debata chyba
Viac na túto tému: #prezidentské voľby 2014 #Andrej Kiska