Bugár: Hrušovského sme vyzývali, aby stiahol kandidatúru

Dva týždne pred prvým kolom prezidentských volieb odporučila strana Most-Híd prezidentskému kandidátovi Pavlovi Hrušovskému, aby stiahol svoju kandidatúru, lebo jeho podpora klesala. Uviedol to na margo výsledku prvého kola prezidentských volieb šéf opozičnej strany Most-Híd Béla Bugár.

16.03.2014 17:43
debata (11)

„Táto výzva nebola poslúchnutá. Preto sme mlčali, lebo nemalo význam, aby sme mu tie šance takto kazili,“ dodal Bugár.

Podľa jeho slov strany Ľudovej platformy nedokázali zmobilizovať svoje možnosti. „V tom momente, keď bolo viac pravicových kandidátov po ohlásení kandidatúry pána Hrušovského, jeho popularita a podpora začala klesať,“ dodal. Problémom bolo podľa jeho slov aj to, že SKDÚ-DS sa nedokázala zjednotiť a vyjadriť jednoznačnú politickú podporu spoločnému kandidátovi. Hrušovskému podľa predsedu Mostu-Híd uškodila aj dohoda s vládnou stranou Smer na zmenách ústavy. „Ten pokles preferencií pána Hrušovského sa zrýchlil,“ dodal Bugár.

Ako ďalej uviedol, niektoré hlasy voličov Mostu-Híd išli pre kandidáta SMK Gyulu Bárdosa. „V prvom kole väčšina sympatizantov strany Most-Híd volila srdcom a očakávame, že v druhom kole budú voliť rozumom,“ zdôraznil Bugár. Strana podporí do druhého kola Andreja Kisku. „Napriek tomu, že pána Kisku nepoznáme, ale poznáme pána Fica, odporúčame našim voličom voliť v druhom kole pána Kisku. Veríme, že budúci prezident nebude bojovať proti niekomu, ale bude strážiť demokraciu, bude chrániť menšiny a slabších a bude dôstojným reprezentantom našej krajiny,“ uviedol Bugár.

Fungovanie v rámci Ľudovej platformy sa podľa Bugára zúži iba na ad hoc spoluprácu. Ako dodal, hlavný bude záujem strany, až potom záujem iných partnerov.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #prezidentské voľby 2014 #Pavol Hrušovský