Volia aj kúpeľní hostia a turisti

Ani pobyt v kúpeľoch či pekný slnečný víkend na chate v Sklených Tepliciach neodradil ľudí, aby sa zúčastnili druhého kola prezidentských volieb.

29.03.2014 16:19
voľby, Sklené Teplice Foto: ,
Na voličský preukaz v Sklených Tepliciach volila aj Barbora Dugovičová.
debata

Počet tých, ktorí do volebnej miestnosti prichádzajú s voličskými preukazmi, zrejme o dosť prevýši prvé kolo. Aj celková účasť sa ukazuje lepšia.

Prví voliči vstúpili do volebnej miestnosti v Sklených Tepliciach hneď po jej otvorení. „Chodia priebežne, aj kúpeľní hostia, aj domáci. V porovnaní s prvým kolom je to lepšie, zrejme bude aj vyššie percento účasti,“ zhodnotila priebeh volieb pred poludním predsedníčka okrskovej volebnej komisie Anna Beňová. V prvom kole účasť prevýšila päťdesiat percent. Silnejšiu vlnu očakávajú podvečer. Priam ukážkový jarný víkend totiž mnohých vylákal do záhradiek alebo do prírody.

Kúpeľná obec má sama o sebe niečo cez 400 obyvateľov, k nim sa však pridávajú kúpeľní hostia i víkendoví návštevníci, ktorí si sem prídu oddýchnuť.

Už dopoludnia sa počet ľudí s voličskými preukazmi začal približovať k celkovému číslu z prvého kola prezidentských volieb. „Vedeli sme, že v tomto termíne sem pôjdeme ku kamarátom na chatu, tak sme si vybavili voličské preukazy. Nebol to nijaký problém, v podstate to bola otázka desiatich minút. Je to o tom, že potrebujem vyjadriť svoj názor,“ hovorí Bratislavčanka Barbora Dugovičová. „Boli sme aj v prvom kole a cítili sme potrebu, že sa v týchto voľbách máme vyjadriť. Je to aj naša povinnosť dať hlas svojmu kandidátovi,“ dodáva jej priateľ Martin.

Volebná miestnosť sa nachádza len kúsok od kúpeľného areálu, a tak ani odtiaľ to ľudia nemajú ďaleko. Na voličský preukaz volil aj Jozef Černák z Detvy. „Sme tu v kúpeľoch a chceli sme ísť voliť, lebo treba, aby sme mali toho správneho prezidenta,“ zdôvodnil. Pani Mária zo Sklených Teplíc prišla aj so svojou dcérou. Je presvedčená, že všetci by mali využiť svoje volebné právo a prejaviť svoj názor, nie iba šomrať doma či pri pive. „Aj keď nevyhrá môj kandidát, aspoň budem mať pocit, že som niečo urobila,“ povedala krátko po tom, čo do urny vhodila svoj hlas.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prezidentské voľby 2014 #Sklené Teplice