Bugár zbiera pre prezidentskú kandidatúru občianske aj poslanecké podpisy

Podpredseda parlamentu a šéf Mosta-Híd Béla Bugár už zbiera podpisy pre svoju prezidentskú kandidatúru. Uchádzať sa mieni o podpisy občanov aj poslancov. Potvrdila to hovorkyňa Mosta-Híd Klára Debnár. Na kandidatúru potrebuje buď 15-tisíc občianskych podpisov, alebo 15 poslaneckých. Prezidentské voľby budú na jar.

26.07.2018 14:05
bela bugar Foto: ,
Šéf Mostu-Híd Béla Bugár.
debata (18)

„Pán predseda sa paralelne bude uchádzať o občianske a poslanecké podpisy. Zbieranie podporných podpisov v regiónoch Slovenska už prebieha, rokovania s poslancami mimo klubu strany Most-Híd nie,“ uviedla Debnár.

O Bugárovej kandidatúre rozhodol júnový snem Mosta-Híd. Bugár podľa straníkov reprezentuje hodnoty spolupráce, tolerancie a schopnosti kompromisov. Predseda Mosta-Híd chce prispieť k zmierneniu napätia a polarizácie spoločnosti. Do boja o prezidentské kreslo sa chce zapojiť realistickými cieľmi, ktoré bude možné a nutné splniť preto, aby sa postavenie Slovenska v demokratickom svete posilňovalo.

V prípade úspešnej kandidatúry chce zastupovať všetkých ľudí našej krajiny. Zároveň podľa neho musí hlava štátu rázne presadzovať veci, ktoré jej vyplývajú z právomocí vo vzťahu k vláde, k parlamentu a k zahraničiu.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #prezidentské voľby 2019