Mistrík, Čaputová, Mikloško a Bugár reagujú na kandidatúru Šefčoviča

Robert Mistrík, Zuzana Čaputová a František Mikloško upozorňujú na prepojenie ich prezidentského protikandidáta Maroša Šefčoviča na Smer. Podľa Mistríka sa Šefčovič prijatím ponuky Smeru kandidovať stal tvárou strany, ktorá je symbolom korupcie a nespravodlivosti. Čaputová pochybuje o tom, či by Šefčovič dokázal a mal záujem na tom, aby sa korupčné kauzy na Slovensku úspešne vyšetrovali a aby Slovensko bolo spravodlivou krajinou. Prezidentský kandidát a šéf Mosta-Híd Béla Bugár bude rád o Prezidentský palác súperiť s Marošom Šefčovičom, u ktorého vyzdvihuje jeho dlhoročnú prácu pre Slovensko.

18.01.2019 15:19 , aktualizované: 16:19
šefčovič Foto: ,
Maroš Šefčovič
debata (69)

„Prezidentské voľby budú aj o tom, či po všetkých škandáloch a prehrách dokáže Smer získať v prezidentských voľbách väčšinu. Urobím všetko pre to, aby nezískal,“ vyhlásil Mistrík na tlačovej konferencii v Bratislave. Dôležité je podľa neho, aby do prvého kola prezidentských volieb išiel čo najsilnejší demokratický kandidát s čo najširšou podporou.

Čaputová vo svojom stanovisku uviedla, že chce byť alternatívou voči Šefčovičovi. „Veľkým otáznikom je pre mňa vzťah Maroša Šefčoviča k vládnej strane Smer-SD a otázka, ako by sa postavil k menovaniu predsedu tejto strany Roberta Fica na post ústavného sudcu,“ uviedla vo svojom stanovisku.

Linky mnohých káuz smerujú podľa jej slov až k politickým špičkám strany, „ktorá bude pána Šefčoviča nominovať“. Preto Čaputová pochybuje o tom, či by Šefčovič ako prezident dokázal a mal záujem využívať váhu tejto funkcie na to, aby sa korupčné kauzy na Slovensku úspešne vyšetrovali a aby Slovensko bolo spravodlivou krajinou.

Mikloško označuje Šefčoviča za skúseného diplomata, ktorý v Európskej komisii požíva rešpekt. Upozorňuje však, že je osobným kandidátom Roberta Fica a kandidátom strany Smer-SD na funkciu prezidenta SR.

„S kandidatúrou preberá zodpovednosť za katastrofálnu politiku Roberta Fica a Roberta Kaliňáka, pre ktorú museli obaja odstúpiť z funkcií,“ uviedol vo svojom stanovisku. Šefčovič sa podľa Mikloška rozhodol spojiť svoj životný príbeh „s tým najhorším, čo Robert Fico vniesol do slovenskej politiky“.

Bugár: Rád budem súperiť

Prezidentský kandidát a šéf Mosta-Híd Béla Bugár bude rád o Prezidentský palác súperiť s Marošom Šefčovičom, u ktorého vyzdvihuje jeho dlhoročnú prácu pre Slovensko.

„Pán Šefčovič nás dlhé roky úspešne reprezentoval ako eurokomisár, odviedol kus dobrej práce v prospech Slovenska. Veľmi rád budem súperiť s človekom, ktorého proeurópska orientácia je nespochybniteľná a ktorú medzi prioritami deklaroval aj počas svojej prvej tlačovej konferencie,“ uviedol Bugár.

Šefčovič oznámil v piatok, že ide kandidovať na prezidenta SR v marcových voľbách. VIAC V ČLÁNKU VIDEO: Šefčovič prijal ponuku Smeru a bude kandidovať za prezidenta

Video
69 debata chyba
Viac na túto tému: #Maroš Šefčovič #Robert Mistrík #Zuzana Čaputová