Róbert Švec odovzdal podpisy, uchádza sa o post prezidenta

Predseda občianskeho združenia Slovenské Hnutie Obrody Róbert Švec dnes odovzdal do Národnej rady SR viac ako 18-tisíc podpisov, podporujúcich jeho kandidatúru za prezidenta.

28.01.2019 12:52
róbert švec Foto: ,
Kandidát na funkciu prezidenta SR Róbert Švec (vpravo) počas odovzdania petičných hárkov s podpismi občanov, potrebných ku kandidatúre.
debata (10)

„Kandidujem preto, aby Slováci dostali možnosť voliť vlasteneckého kandidáta. Kandidáta, ktorý mal vždy na prvom mieste Slovensko," povedal Švec pre médiá. Na otázku, čo by robil inak ako jeho predchodcovia, odpovedal, že by chcel vrátiť „Slovákom nádej a vieru v to, že máme na omnoho viac, ako momentálne zažívame v Slovenskej republike".

Prvé kolo prezidentských volieb sa uskutoční 16. marca. Ak ani jeden z kandidátov na prezidenta nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov oprávnených voličov, druhé kolo volieb hlavy štátu bude v sobotu 30. marca 2019. Súčasný prezident Andrej Kiska je vo funkcii do polovice júna 2019. Kandidáti na post hlavy štátu môžu svoje kandidatúry odovzdať do 31. januára do 24:00.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #prezidentské voľby 2019