József Menyhárt odovzdal podpisy pre svoju prezidentskú kandidatúru

Predseda mimoparlamentnej Strany maďarskej komunity (SMK) József Menyhárt odovzdal v pondelok hárky s 26 800 podpismi na svoju prezidentskú kandidatúru. Menyhárt uviedol, že chce byť hlasom Maďarov žijúcich na Slovensku a presadzovať chce témy, ktoré ich trápia.

28.01.2019 15:12
József Menyhárt Foto: ,
Kandidát na funkciu prezidenta SR József Menyhárt počas odovzdania petičných hárkov s podpismi občanov potrebných ku kandidatúre na post prezidenta.
debata (17)

„Toľko hlasov, čo sme teraz vyzbierali, to je už vážna agenda. Ako ostatní obyvatelia Slovenska sme rovnocenní. Pred piatimi rokmi stál v prezidentských voľbách Gyula Bárdos, teraz tam budem maďarským hlasom ja,“ vyhlásil Menyhárt.

Priznáva však, že kým bol Bárdos v predchádzajúcich prezidentských voľbách jediným Maďarom, v tohtoročných voľbách sú dvaja. Okrem Menyhárta aj podpredseda Národnej rady SR a šéf Mosta-Híd Béla Bugár. Predseda SMK na otázku, či vidí svoje šance v boji o prezidentské kreslo reálne, povedal, že „uvidíme, ideme do toho.“ Kto zvíťazí v tohtoročných prezidentských voľbách, musí podľa Menyhárta spraviť Slovensko slušným.

Prezidentské voľby budú v sobotu 16. marca, prípadné druhé kolo 30. marca. Návrhy kandidátov je možné doručovať do 31. januára 2019 do polnoci.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #prezidentské voľby 2019