Harabin: Navrhnem prijať Rusko do NATO

Štefan Harabin v súčasnosti pôsobí ako sudca Najvyššieho súdu. O hlasy voličov sa uchádza ako nezávislý kandidát. V predvolebnej debate odpovedal na otázky čitateľov Pravdy.

27.02.2019 09:00 , aktualizované: 11:20
Štefan Harabin Foto: ,
Štefan Harabin odpovedal na otázky čitateľov Pravdy online.
debata (945)

Štefan Harabin si nemyslí, že voliči Roberta Mistríka prejdú k Zuzane Čaputovej. Dôvod vidí v tom, že prezidentská kandidátka je príliš liberálna. „Mistrík nebol v tomto smere taký ortodoxný,“ povedal Harabin.

Za nepochopiteľné označil, že je Andrej Kiska jej vzorom. „Pýtam sa, či chce pokračovať v daňovej kriminalite, alebo vyzývať podnikateľov, aby neplatili daň, lebo nič sa im nestane v tom smere, ako Kiskovi. Keď ho prichytili, tak daň doplatil,“ povedal Harabin.

V otázke zahraničnej politiky Harabin uviedol, že Slovensko momentálne nepotrebuje vystupovať ani z EÚ ani z NATO. „Potrebujeme vrátiť EÚ k pôvodným cieľom. To je hospodárska spolupráca maximálne rozšírená o ochranu schengenského priestoru,“ povedal Harabin.

„Podľa charty NATO nemáme povinnosť umiestňovať vojenské zbraňové systémy ani základne na území Slovenska, ani vysielať slovenských vojakov na ruské hranice. Podľa zmluvy o NATO Rusko nie je nepriateľ. Navrhnem prijať Rusko do NATO,“ uviedol tiež Harabin.

V online rozhovoroch s prezidentskými kandidátmi pokračujeme. Už najbližší utorok bude čitateľom Pravdy odpovedať Zuzana Čaputová.


Relácia Ide o pravdu s kandidátmi na prezidenta Štefanom Harabinom a Eduardom Chmelárom vysielaná 11. februára.

Video

© Autorské práva vyhradené

945 debata chyba
Viac na túto tému: #Štefan Harabin #prezidentské voľby 2019