Danko: Mediálne agentúry dnes dokážu urobiť z neznámej dievčiny prezidentku

Prezidentom SR by mal byť človek, ktorý má oveľa hlbšie ukotvenie v národných, kresťanských a sociálnych hodnotách. Vyhlásil to predseda Národnej rady SR a SNS Andrej Danko vo videu, ktoré poslal médiám a tiež ho uverejnil na svojom oficiálnom profile na Facebooku.

01.03.2019 14:39
Andrej Danko NRSR Foto: ,
Na snímke predseda NR SR Andrej Danko (SNS).
debata (186)

„Je veľká chyba, že sa národné, kresťanské a sociálne strany nedokázali spojiť, pri hľadaní prezidentského kandidáta,“ povedal Danko. Dodal, že ho mrzí aj postoj Smeru. Na adresu Zuzany Čaputovej, ktorá sa v posledných prieskumoch objavuje na prvom mieste, povedal, že je v úžase, keď vidí, že „mediálne silné agentúry dnes dokážu urobiť z neznámej dievčiny prezidentku“. „Mám úctu k ženám, urobil som dve ministerky v tejto vláde, ale myslím si, že prezidentom SR by mal byť človek, ktorý má oveľa hlbšie ukotvenie v národných, kresťanských a sociálnych hodnotách,“ vyhlásil.

Danko si tiež myslí, že prichádza obdobie, kedy bude treba zmeniť politickú prácu. „Staré koaličné rady, vysedávania už prestávajú fungovať. Myslím si, že ľudia v tejto spoločnosti chcú zmenu,“ podotkol.

Prvé kolo prezidentských volieb bude 16. marca. Ak v prvom kole ani jeden z kandidátov nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov voličov, bude sa konať 30. marca druhé kolo. Postupujú doň dvaja najúspešnejší kandidáti z prvého kola. Hlasovať sa bude od 7.00 do 22.00 h.

V abecednom poradí kandidujú Béla Bugár, Zuzana Čaputová, Martin Daňo, Štefan Harabin, Eduard Chmelár, Marian Kotleba, Milan Krajniak, František Mikloško, Maroš Šefčovič, Róbert Švec, Bohumila Tauchmannová, Juraj Zábojník a Ivan Zuzula.

186 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Danko #prezidentské voľby 2019