ANKETA: Pôjdete voliť?

Je dôležité, aby občania išli voliť? V ankete denníka Pravda odpovedajú osobnosti kultúrneho a politicko-spoločenského života.

10.03.2019 11:00
debata (53)

Eva Pavlíková, herečka

Voliť pôjdem určite, chodím každý raz a aj takýmto spôsobom využívam svoje občianske právo. Bolo by hlúpe, ak by som nešla. Ľudia by nemali byť ľahostajní k voľbám ako takým. Aspoň svojou troškou do mlyna by mali prispieť k tomu, ako vyzerá táto krajina. Je naozaj dôležité, aby sme voliť išli.

Igor Brossmann, majiteľ reklamnej agentúry

Igor Brossmann.

Čo sa týka týchto prezidentských volieb, voliť pôjdem. A čo sa týka dôležitosti tejto občianskej právomoci? Pre každého je to asi rôzne. Pre niekoho je to veľmi dôležité a pre niekoho to nie je dôležité. Všetko závisí od človeka.

Karol Pieta, vedec archeológ

Áno, voliť pôjdem určite a tým, že pôjdem voliť, vlastne zdôrazňujem potrebu, aby každý išiel voliť. Ľudia by sa nemali len vyjadrovať k voľbám, ale aj sa aktívne prihlásiť k svojim volebným preferenciám.

Monika Čambáliková, sociologička

Áno pôjdem voliť. Myslím si, že voľba prezidenta je dôležitá aj napriek tomu, že sa diskutuje o tom, či má, alebo nemá dostatočné právomoci vzhľadom na to, že je priamo volený. Podľa mňa je prezident dôležitý aj ako symbolický činiteľ či už na politickej, alebo spoločenskej scéne. Symbolizuje náš štát navonok a myslím si, že by mal stelesňovať a určitým spôsobom vyjadrovať hodnoty, ktoré sú mne blízke. Bola by som rada, keby ma aj navonok reprezentoval človek, s ktorým sa môžem stotožniť.

Pavel Faško, klimatológ

fasko

Voliť pôjdem, áno. Je veľmi dôležité, či ľudia pôjdu voliť.

Adriana Mesochoritisová, politologička

Áno, samozrejme, že pôjdem voliť. Myslím si, že to je absolútne kľúčové pre demokraciu, ísť voliť.

Juraj Lukáč, ochranár

Ja osobne určite pôjdem voliť. Odporúčam to každému, lebo prakticky väčšinu svojho života som zažil v období, keď sa to nedalo a nechcem, aby sa to obdobie vrátilo.

Lucia Molnár Satinská, Jazykovedný ústav Ľudovíta Štúra SAV

Budúca prezidentka by mala byť podľa mňa predovšetkým múdra. Múdrosť vnímam ako kombináciu vzdelania a skúseností. Zároveň by mala spájať, a nie rozdeľovať. To isté, samozrejme, platí aj o budúcom prezidentovi.

© Autorské práva vyhradené

53 debata chyba
Viac na túto tému: #prezidentské voľby 2019