Šefčovič: Pred druhým kolom máme rovnakú štartovaciu čiaru

Pred druhým kolom začíname odznova, karty budú rozdané nanovo, všetci začíname z tej istej štartovacej čiary, povedal Maroš Šefčovič krátko potom, ako bolo jasné, že vo finále boja o post hlavy štátu si o dva týždne zmeria sily so Zuzanou Čaputovou.

17.03.2019 01:30
debata (79)
Video

Šefčovič jasne povedal, že jeho cieľom je budovať skutočne silné Slovensko. „Rozhodujeme sa, aká krajina Slovensko bude, aké hodnoty chceme vyznávať a ako naša krajina bude vyzerať o päť, desať rokov. Nechcem bojovať proti zlu ako je to prezentované protistranou, nechcem deliť ľudí na dobrých a zlých, slušných a neslušných. Chcem byť prezidentom všetkých ľudí na Slovensku,“ vyhlásil Šefčovič. Poďakoval sa všetkým, ktorý prišli voliť.

Voličov chce osloviť svojím silným sociálnym programom so zameraním na seniorov aj mladých. „Vyžaduje si to skúsenosť aj odvahu a v dobrom slova zmysle, pobiť sa o krajinu a to som pripravený urobiť,“ dodal Šefčovič.

Nasledujúce dni podľa jeho slov potvrdia, že on a Čaputová sú veľmi odlišní kandidáti. Uviedol, že oproti súperke má iný pohľad na sociálnu politiku, zdôraznil tiež svoje skúsenosti.

Do volebného štábu prišiel neďaleko Prezidentského paláca prišiel krátko po 21.00 spolu s manželkou. Neskrýval nedočkavosť. Povedal, že do kampane vstúpil naplno a so srdcom. „Najväčším súperom bola atmosféra na Slovensku. Naozaj som nečakal, že naša krajina môže byť taká polarizovaná. Nemôžeme ďalej takto fungovať,“ priznal pred novinármi. Počas volebnej noci ho prišla podporiť rodina a priatelia. Vrcholných politických predstaviteľov neočakával.

Šefčovič sa pred novinármi neskrýval. Aj keď na jeho tvári bolo badať napätie, nešetril úsmevmi, vtipom a žoviálnym vystupovaním. Ocenil moratórium, počas ktorého si podľa vlastných slov s manželkou aj oddýchli. Spomenul, že slovenské pivo mu chutí viac ako bruselské. Povedal tiež, že ako bývalý športovec chce vyhrať, ale aj keby to tak nebolo, je presvedčený, že pre to s tímom urobili maximum.

Video

© Autorské práva vyhradené

79 debata chyba
Viac na túto tému: #Maroš Šefčovič #Zuzana Čaputová