VIDEO Šefčovič: Ak budem zvolený za prezidenta, zrieknem sa imunity

Prezidentský kandidát Maroš Šefčovič vo verejnom vystúpení zhrnul niekoľko záväzkov, ktoré splní, keď bude zvolený za prezidenta.

19.03.2019 16:34
debata (268)

Video: Prezidentský kandidát Maroš Šefčovič naplno rozbieha kampaň pred druhým kolom voľby. Vyhlásil, že v prípade, ak sa stane prezidentom, tak sa okamžite vzdá imunity, ktorá mu z tohto úradu prislúcha.

Video

„Včera som si vybral deň voľna a zamyslel som sa na tým, aké posolstvo nám ľudia vyslali,“ uviedol Šefčovič svoje vystúpenie. Poďakoval sa ľuďom za to, že prišli voliť, že bola dosiahnutá vyššia volebná účasť ako pri posledných voľbách a zagratuloval Zuzane Čaputovej k volebnému výsledku v prvom kole prezidentských volieb.

Šefčovič zdôraznil, že vo finále „rozhodnú naši ľudia“ a on prijme výsledok s pokojom a pokorou.

Za svoj prvý záväzok považuje to, že urobí všetko pre zvýšenie dôvery v politikov a v štát. „Urobím všetko, čo je v mojich silách, aby som dosiahol celospoločenský zmier,“ vyhlásil Šefčovič. Povedal, že ak bude zvolený za prezidenta, zriekne sa imunity. Myslí si, že prezident, politici, poslanci majú byť v takom istom postavení pred zákonom, ako všetci ostatní občania, či už je to rušňovodič vo Vranove alebo krajčírka v Bánovciach.

„Ak by som sa stal prezidentom SR, od prvého dňa sa zriekam imunity,“ vyhlásil. Ak na to bude treba zmeniť zákon, bude tlačiť na vládu a parlament, aby to urobili. Politici podľa neho nemôžu byť chránený druh a všetci si majú byť pred zákonom rovní.

Šefčovič hovoril aj o atmosfére, ktorá je na Slovensku a vyslovil sa za „Nie nenávisti“, ktorá sa šíri po sociálnych sieťach, po internete a negatívne formuje spoločenskú atmosféru.

Šefčovič je tiež podľa vlastných slov pripravený urobiť všetko pre to, aby Slovensko bolo silné v Európe. Zároveň chce korektne a konštruktívne rokovať aj s predstaviteľmi médií o tom, ako vytvoriť pozitívnejšiu a pokojnejšiu atmosféru v spoločnosti.

Sľúbil tiež sociálny program, pomoc seniorom a mladým rodinám či pomoc agrosektoru. „Ponúkam odbornosť, skúsenosti, kontakty, absolútne čistý štít, nezaťaženosť domácou politikou a absolútne perfektnú prvú dámu“ vyhlásil.

Šefčovič bojuje o post prezidenta SR so Zuzanou Čaputovou. Do druhého kola volieb prešiel so ziskom 18,66 percenta, Čaputová presvedčila 40,57 percenta ľudí. Druhé kolo prezidentských volieb bude v sobotu 30. marca. Nový prezident sa ujme funkcie 15. júna.


TV Pravda: Maroš Šefčovič, ktorý z druhého miesta postúpil do finále prezidentských volieb, si verí, že dokáže zvíťaziť nad Zuzanou Čaputovou. Povedal to v nedeľu exkluzívnom rozhovore pre TV Pravda. „Vidím potenciál môjho rastu a výsledky prvého kola naznačili, že 60 percent ľudí na Slovensku zdieľa moje hodnoty,“ zdôraznil Šefčovič.
Video
268 debata chyba
Viac na túto tému: #Maroš Šefčovič #prezidentské voľby 2019