Čaputová odmieta diskusie, Šefčoviča to sklamalo

Kandidát na prezidenta Maroš Šefčovič je sklamaný z nezáujmu protikandidátky Zuzany Čaputovej o spoločné diskusie pred druhým kolom volieb. Povedal to na štvrtkovej tlačovej konferencii v Prešove.

22.03.2019 09:36
debata (377)

„Boli plánované viaceré mediálne a odborné diskusie, na ktoré sme boli pozvaní. Tak ako som pochopil, viaceré z nich boli odmietnuté, takže sa vlastne nekonajú. Myslím si, že je to škoda, lebo práve počas týchto posledných dní som veril, že budeme diskutovať o jednotlivých prioritách, víziách a dáme ľuďom všetky potrebné informácie, aby sa mohli správne rozhodnúť,“ skonštatoval Šefčovič.

Ako povedal, je sklamaný z toho, že nezáujem protikandidátky neumožňuje diskusiu a možnosť porovnania priorít. „V prvom kole mi chýbala diskusia o programe, teraz, keď sme už v kampani len dvaja, máme oveľa viac času, mediálneho priestoru, aby sme mohli prezentovať svoje vízie, priority, aby si jednoducho ľudia mohli porovnať, kto s čím prichádza, a aby si mohli vybrať z ponuky, ktorú prezentujem,“ uviedol Šefčovič.

„S pánom Šefčovičom nás čaká množstvo diskusií počas najbližších dní. Už v sobotu (23. 3.) sa stretneme v Sobotných dialógoch. V pondelok (25. 3.) v diskusii Denníka N. V utorok (26. 3.) diskutujeme v hlavnom vysielacom čase na Markíze. V stredu (27. 3.) na RTVS a ešte nás čaká aj diskusia na TA3. Myslím si, že na nedostatok príležitostí diskutovať sa sťažovať nemôžeme,“ uviedol Čaputovej reakciu v oficiálnom stanovisku jej volebný štáb.

Pozrite si duel Zuzany Čaputovej s Marošom Šefčovičom v relácii Ide o pravdu z 11. marca 2019

Video
377 debata chyba
Viac na túto tému: #Maroš Šefčovič #prezidentské voľby 2019 #Zuzana Čaputová