VIDEO Rudolf Schuster: Doteraz boli sľuby, teraz sa začnú skutky

Rodinnú tradíciu zachoval aj tentokrát bývalý prezident Rudolf Schuster, ktorý prišiel voliť aj v druhom kole spolu s dcérou Ingrid a synom Petrom v priestoroch košickej univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie.

30.03.2019 11:21
debata (11)

VIDEO: Pozrite si vo videu TV Pravda čo na kandidátov na prezidenta hovorí exprezident Rudolf Schuster.

Video

„Prezident, keď bude zvolený, má našu dôveru a musíme ho rešpektovať. Doteraz boli sľuby, teraz sa začnú skutky. Potom sa ukáže, či bol taký, ako sľúbil. Realita sa ukáže až teraz, keď nastúpi 15. júna do úradu,“ uviedol Schuster a doplnil, že občania majú povinnosť kritizovať prezidenta.

„My sme tí ktorí ho volia, a on musí počúvať. Má možnosť každý rok pri hodnotení stavu republiky povedať, čo si myslí, objektívne kritizovať, čo je zlé a pochváliť to, čo je dobré,“ dodal Schuster, ktorý sa vyjadril aj k svojmu zdravotnému stavu. Už píše a pripravuje film o medveďoch.

„Som vo svojom živle. Kondične ešte maratón nebežím. Hodinu sa môžem prechádzať tam, kde je to zakázané, bol som v piatok fotografovať krokusy a dnes tam idem s kamerou,“ prezradil exprezident, ktorý si myslí, že by priama voľba prezidenta má veľký význam. Podľa neho úvahy, že by o prezidentovi rozhodovali poslanci parlamentu, mali ho v rukách ako pritakávača, je neprípustné.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Rudolf Schuster #prezidentské voľby 2019